REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokių žaidimų kaip GTA ir „Need For Speed“ žaidėjai turi didesnę galimybę patekti į avariją. Tai įrodė padangas gaminančios bendrovės „Continental Tyres“ atliktas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrime dalyvavo 2 tūkstančiai 17-39 metų vairuotojų. Pusė jį reguliariai žaidė kompiuterinių lenktynių žaidimus, o likusios dalies vairuotojų jie nedomino. Tyrimo dalyviai turėjo atsakyti į klausimus apie savo vairavimo stilių ir pademonstruoti savo praktinius sugebėjimus nedidelio egzamino metu.

REKLAMA

Per egzaminą geriau pasirodė žaidimų mėgėjai. Jie jį išlaikė vidutiniškai iš antro karto, o kiti tai padarė vidutiniškai iš trečio karto.

Priešingi rezultatai gauti anketuojant. Paaiškėjo, kad žmonės, neturintys potraukio žaidimams, kelyje elgiasi dvigubai atsargiau negu žaidimų mėgėjai. Žaidėjai dvigubai dažniau važiuoja degant raudonam šviesoforo signalui (31% prieš 14%), susiduria su nejudančiais objektais parkavimo metu (22% prieš 13%), viršija greitį (25% prieš 13%) ir kalba mobiliuoju telefonu už vairo (19% prieš 12%).

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žaidimų mėgėjai dažniau patenka į avarijas. Pastarieji prisipažino, kad per pastaruosius 12 mėnesių jie vidutiniškai pateko į dvi avarijas, tuo tarpu kiti apklausos dalyviai į vieną.

Tyrimo rezultatus pakomentavo „Continental Tyres“ saugumo specialistas Timas Beili. Jo teigimu, žaidėjai pasižymi gera reakcija ir dėmesiu, tačiau jie linkę dažniau rizikuoti nei žaidimų nemėgstantys vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų