REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos sostinėje gyvenantis septynmetis berniukas interneto aukcione eBay pamatė skelbimą, kad už 69 099 svarus sterlingų parduodamas reaktyvinis naikintuvas „Harrier“ ir paspaudė „Pirkti“. Vėliau berniuko tėvui teko skambinti pardavėjui ir aiškinti, jog sandoris neįmanomas, skelbia „Fox News“.

REKLAMA
REKLAMA

Kuriozas įvyko todėl, kad lėktuvas buvo parduodamas už fiksuotą kainą, o ne aukcione. Naikintuvo pardavėjas – organizacija „Jet Art Aviation“ – anuliavo užsakymą ir vėl paskelbė apie lėktuvo pardavimą, tačiau šį kartą jau aukcione.

REKLAMA

„Berniuko tėvas mums paskambino ir atsiprašė, todėl lėktuvas vėl parduodamas. Dabar parduodame jį aukcione, kad incidentas nepasikartotų“, – sako organizacijos atstovas.

26 metus Jungtinės Karalystės karališkosioms oro pajėgoms priklausęs lėktuvas „Harrier Jump Jet T-Bird Aircraft XW269“ 1997 metas buvo nurašytas. Jis dalyvavo Folklandų kare. Prieš nurašymą buvo išimti lėktuvo varikliai ir ginkluotė, tačiau pardavėjas įsipareigojo pristatyti naikintuvą į bet kurį Žemės rutulio tašką.

Šiuo metu visame pasaulyje yra tik šeši tokie naikintuvai, juos Britanija pradėjo gaminti septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų