REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos NASDAQ biržos kompiuteriniai tinklai praėjusiais metais ne kartą buvo atakuoti programišių. Federalinis Žvalgybos Biuras atlieka tyrimą, įtardamas, kad atakos ateina iš Rusijos, rašo “Wall Street Journal".

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nežinoma, kokia tinkle esanti informacija buvo prieinama programišiams, tačiau šios atakos “pasėjo nerimą JAV vyriausybėje".

Tyrėjai tiria keletą galimų versijų, tarp jų ir neteisėtą finansinę naudą, prekybinių sektorių vagytę ir žąlą amerikietiškai biržai.

REKLAMA

Kadangi NASDAQ prekiauja aukštųjų technologijų bendrovių akcijomis (elektronikos, programinės įrangos gamintojų), valdininkai baiminasi, kad nevienkartiniai programišių prasiskverbimai į biržos sistemą gali sugriauti jos infrastruktūrą.

Leidinio duomenimis, tai ne pirmas atvejis: anksčiau programišiams “pavyko paleisti pavojingą" programą į JAV energetinę sistemą.

Tomas Kellermanas, kompiuterinių tinklų saugumo reikalais užsiimančios kompanijos “Core Security Technologies" viceprezidentas pareiškė, kad labiausiai įgudę pasaulio programišiai dažniausiai užsiima finansinių institucijų, į kurias jiems ateityje norėtųsi prasiskverbti, tyrimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma programišių ne iš karto nori užvaldyti pinigus. Pastaruoju metu jie kur kas dažniau užsiima informacijos kaupimu, kone žvalgyba. Jiems būtina rasti geriausią būdą, kad gautų naudą“, - sakė T. Kellermanas.

Šaltiniai, susipažinę su situacija , WSJ pasakojo, kad tyrimas prasidėjo dar praėjusiais metais. Tačiau specialiosios tarnybos kol kas neturi jokių įrodymų, kad įtarimai krenta ant Rusijos. Šaltiniai patikino, kad “nusikaltėliu gali būti bet kurios šalies pilietis, o Rusijos kompiuteriai, kurių pagalba buvi vykdomos atakos, galbūt, vaidina tik tarpininkų vaidmenį."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų