REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Prancūzijoje pasibaigusiose lenktynėse nedaug buvo saulutės, bet jos stygių kompensavo gausiai susirinkę žiūrovai. Tuo tarpu Katare – atmosfera visiškai priešinga: saulės per akis, o žiūrovų gretos retos.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai, kad į „Tour of Qatar“ lenktynes atvykusių dviratininkų motyvacija yra tokia didelė, kad jų tai nepaveikia. Belgų sprinteris Tomas Boonenas („Quick Step“), į lenktynes atvykęs su nuostata „išlaikyti gerus įpročius“, t. y. laimėti ir dar kartą laimėti, iškovojo savo pirmąją pergalę šiais metais.

REKLAMA

Boonenas sugrįžo!

Po 3 valandų lenktynių 145 km distancijoje „Dukhan – Al Khor Corniche“ jis laimėjo etapą, iš 14 sprinterių pirmasis kirtęs finišo liniją. Antras po T. Booneno finišavo vokietis Heinrichas Haussleris („Garmin-Cervelo“), o trečias – australas Markas Renshaw („HTC-HighRoad“).

„Etapo pradžia buvo beprotiška... Mano spidomeras rodė net 75 km/h! Vos po 5 km peletonas buvo suskilęs jau į 5 grupeles. Mums reikėjo kovoti, kad neleistume antrajai grupei mus pavyti ir neužleisti jai savo pozicijų“.– susijaudinęs pasakojo T. Boonenas po varžybų.

REKLAMA
REKLAMA

Kas pamena, Tomas Boonenas yra laimėjęs Kataro turą 2006, 2008 ir 2009 m., o 2004-2008 m. ir generalinę taškų įskaitą. Tai daug bylojantys skaičiai ir daug žadantis T. Booneno 2011-ųjų debiutas po 11 mėnesių pertraukos vargstant su kairiojo kelio trauma.

„Astana“ atsilieka virš 5 minučių

Iš „Astana“ komandos geriausiai finišavo (+5 min. 01 sek.) australas Simone Clarke ir italas Mirco Lorenzetto, buvę vienoje grupelėje su vakarykščio prologo laimėtoju Larsu Boomu („Rabobank“). Pastarasis pagrindinėje grupėje išsilaikyti nesugebėjo dėl, kaip įtariama, sutrikusio virškinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tomas Vaitkus finišą pasiekė atsilikęs 12 min. 30 sek., sykiu su Marku Cavendishu („HTC-HighRoad“) ir jaunuoju australu Jacku Bobridge („Garmin-Cervelo“). Gediminas Bagdonas, atstovaujantis komandai „An Post – Sean Kelly“, finišavo praėjus dar 2 minutėms (+14 min. 49 sek.).

„Viskas gerai! Mums pirmos lenktynės, įsivažiuosim dar“.– sakė portalui „Balsas“ Tomas Vaitkus, kuriam pritarė ir Gediminas Bagdonas, sakydamas: „Turėtume įsivažiuoti. Šiandien gerai paskraidino palei 80 pavėjui“.

Geriausi iš geriausių

Bendrosios įskaitos 10-tukas pavyzdinis: jame vienas už kitą geresni komandų lyderiai, kurių pirmajame trejete – Tomas Boonenas, Markas Renshaw ir Fabianas Cancellara, kuriuos vieną nuo kito skiria 4 sekundės.

REKLAMA

Bendroji įskaita po 1 etapo:

1. Tom Boonen (BEL) „Quick Step“ 3 val. 02 min. 32 sek.

2. Mark Renshaw (AUS) „HTC-HighRoad“ +04 sek.

3. Fabian Cancellara (ŠVEI) „Leopard-Trek“ +08 sek.

4. Juan Antonio Flecha (ISP) „Sky“ +09 sek.

5. Heinrich Haussler (VOK) „Garmin-Cervelo“ +11 sek.

6. Daniele Bennati (ITA) „Leopard-Trek“ +16 sek.

7. Andreas Klier (VOK) „Garmin-Cervelo“ +16 sek.

8. Gert Steegmans (BEL) „Quick Step“ +17 sek.

9. Jeremy Hunt (BRIT) „Sky“ +19 sek.

10. Dominique Rollin (KAN) „Française des Jeux“ +19 sek.

...

32. Simon Clarke (AUS) „Astana“ +5 min. 22 sek.

...

44. Tomas Vaitkus (LIET) „Astana“ +12 min. 42 sek.

...

62. Andrew Fenn (BRIT) „An Post – Sean Kelly“ +12 min. 50 sek.

...

99. Gediminas Bagdonas (LIET) „An Post – Sean Kelly“ +15 min. 05 sek.

...

124. .....................................................+18 min. 18 sek.

DNS (1)

DNF (1)

REKLAMA

*

Per pastarąjį 10-metį „Tour of Qatar“ lenktynės daugeliui pasaulio sprinterių tapo įpročiu, o gal ir azartu atvykti į Katarą pasigalynėti ne tik su stipriausiais varžovais, bet ir su šiam kraštui būdingu vėju. O dviračių sporto gerbėjai išskirtiniame Viduriniųjų Rytų fone  turi unikalią galimybę vienoje trasoje išvysti pasaulio plento elitą.

Lenktynes sudaro prologas ir 5 etapai. Pirmadienį įvyko 1 etapas. Lenktynės baigsis šį penktadienį.

Susiję tekstai:

Po prologo Katare T. Vaitkus – 9-as, G. Bagdonas – 19-as (video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų