REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė vasario 7-11 dienomis su oficialiu vizitu lankysis Azerbaidžane. Vykdama į Baku ir grįždama į Lietuvą, parlamento vadovė Kijeve susitiks su Ukrainos Aukščiausiosios Rados vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį, vasario 7-ąją, pakeliui į Baku Seimo Pirmininkė Kijeve susitiks su Ukrainos Aukščiausiosios Rados administracijos vadovu Valentinu Zaičiuku. Naktį iš pirmadienio į antradienį I. Degutienė ir ją lydinti delegacija išvyks iš Ukrainos į Azerbaidžaną.

REKLAMA

Vasario 8 d. Baku yra numatomi Seimo Pirmininkės susitikimai su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu, parlamento pirmininku Ogtajumi Asadovu ir ministru pirmininku Arturu Rasizadė. I. Degutienė taip pat padės gėlių ant buvusio Azerbaidžano prezidento Heidaro Alijevo kapo.

Vasario 9 d. Seimo Pirmininkė pasveikins Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forumo dalyvius, susitiks su užsienio reikalų ministru Elmaru Mamadiarovu ir ekonominės plėtros ministru Šahinu Mustafajevu. I. Degutienei taip pat bus pristatyta H. Alijevo fondo veikla, ji lankysis Azerbaidžano istorijos muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 10 d. Lietuvos parlamento vadovė susitiks su pramonės ir energetikos ministru Natigu Alijevu ir mokesčių ministru Fazilu Mamadovu. Tą pačią dieną Seimo Pirmininkė surengs spaudos konferenciją ir lankysis Azerbaidžano literatūros muziejuje bei klausysis koncerto valstybinėje M. Magomajevo vardo filharmonijoje.

Paskutinę vizito dieną, penktadienį, Seimo Pirmininkė iš Baku išvyks į Kijevą, kur susitiks su Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininku Volodimiru Litvinu. Į Vilnių parlamento vadovė grįš naktį į šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Seimo Pirmininkės delegacija į Azerbaidžaną vyks ir Lietuvos verslininkų delegacija, kuri dalyvaus bendrame verslo forume ir domėsis galimybėmis investuoti šioje šalyje bei paskatinti Azerbaidžano verslininkus investuoti Lietuvoje. Lietuvos verslininkų delegacijos programą ir vizitą organizuoja daugiau nei 1500 įmonių ir 16 verslo asociacijų vienijanti Lietuvos verslo konfederacija - ICC Lietuva.

I. Degutienė tikisi, kad šis vizitas prisidės prie geresnių plėtros galimybių sudarymo Lietuvos verslui Azerbaidžane, kurio ekonomika šiuo metu yra viena iš sparčiausiai augančių pasaulyje.

"Aukščiausio rango Lietuvos ir Azerbaidžano politikų susitikimai - tai puiki galimybė ne tik stiprinti dvišalius politinius santykius, bet ir bandyti plačiau atverti vartus Lietuvos verslui. Taip pat tikimės sudominti Azerbaidžano vadovus ir verslininkus Lietuvos vykdomais projektais įvairiose srityse, ypač energetikos sektoriuje", - sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų