REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pedofilai – tikri ir tariami

Aukos ir jų artimieji ne visada iš karto po patirtos prievartos kreipiasi į teisėsaugos organus, todėl sunku surinkti įkalčius. Vis dėlto yla iš maišo dažniausiai išlenda.

REKLAMA
REKLAMA

Žaislų pardavėjas

Indonezijos policija sulaikė vyriškį, įtariamą išžaginus beveik 100 mažamečių ir nepilnamečių. Įtariamasis pardavinėjo žaislus ir puikiai žinojo, kuo suvilioti vaikus.

REKLAMA

Šis 34 metų iškrypėlis, vardu Sartonas, buvo sulaikytas Džakartoje, kai nuo jo pabėgo paskutinioji auka – 14 metų berniukas. Pastarasis 2 savaites buvo laikomas pedofilo irštvoje ir nuolat prievartaujamas. Negana to, iškrypėlis savo auką pardavinėjo ir kitiems savo draugams pedofilams. Medikai, apžiūrėję nukentėjusįjį, nustatė aiškias žaginimo žymes. Be to, berniukas patyrė ir psichologinį smurtą. Šiuo metu jam pagalbą teikia psichologai.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusio berniuko tėvai iškart į policiją nesikreipė, nes buvo gavę iš Sartono laišką, kuriame jis rašė, esą vaiką išsivežęs į užmiesčio vilą, kad padėtų dirbti ūkio darbus.

Per tardymą pedofilas prisipažino, jog yra išžaginęs 96 berniukus: 54 suskaičiuoti iki 2008 metų (tais metais vaikų „medžioklę“ Sartonas buvo nutraukęs), o 42 – vėliau. Berniukų ieškodavo gatvėse, kiemuose, važiuodavo į kaimus, sekdavo juos, o paskui pasisiūlydavo padėti ar padovanoti kokį nors vertingą daiktą. Paskutiniajam už pagalbą buities darbuose pažadėjo mobilųjį telefoną. Patiklus berniukas, nė neįtardamas, kas jo laukia, sutiko palikti savo kaimą ir važiuoti su naujuoju pažįstamu į jo namus Džakartoje. Kartu buvę trys draugai su pasiūlymu nesutiko ir nevažiavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pedofilas puikiai prisimena visų savo aukų vardus, tik negali tiksliai pasakyti, kur su jais yra susipažinęs. Policijai teks smarkiai padirbėti, kad surastų visus nukentėjusiuosius. Daugelis nukentėjusiųjų buvo beglobiai.

Sartonas taip pat mėgo keisti gyvenamąją vietą, valkatavo, pragyvenimui užsidirbdamas pardavinėdamas smulkius žaislus. Manoma, kad savo aukas jis prievartavo ir gatvėse, ir tarpuvartėse, ir geležinkelio stotyse. Įtariama, kad kai kurias savo aukas Sartonas galėjo nužudyti.

Policija išsiaiškino, jog kaltinamasis vaikystėje pats yra tapęs pedofilo auka. Sartonas tvirtina, jog nuo vaikystės jį viliojo seksualiniai ryšiai tik su vyrais.

REKLAMA

Karininkas – pedofilas?

Maskvos apskrityje laukia teismo papulkininkis iš Ypatingų situacijų ministerijos, kaltinamas dukters seksualiniu išnaudojimu. Apie jo iškrypėliškus veiksmus pranešė buvusi žmona su dukterimi. Tyrimas vyksta sunkiai, nes apie nusikaltimą pranešta pavėluotai. Kadangi stokojama įkalčių, karininko artimieji tvirtina, jog byla sufabrikuota.

Į Odincovo karinio dalinio teisiamųjų suolą sėdęs 37 metų Aleksejus įtariamas ėmęs tvirkinti savo dukterį, kai jai tebuvo 13 metų. Bent taip tvirtina motina ir dukra. Šiaip ar taip, mergaitę apžiūrėję medikai akivaizdžių prievartos ženklų nerado. Kaltinamajame rašte teigiama, jog tėvas mergaitę tvirkino apie metus, o į miliciją nukentėjusioji kreipėsi tik praėjus keliems mėnesiams.

REKLAMA

Pats Aleksejus kaltinimus neigia. O ir Serbskio teismo ir bendrosios psichiatrijos instituto ekspertų komisija, tyrusi kaltinamąjį, nenustatė polinkio į pedofiliją. Įtariamasis keletą kartų buvo tirtas melo detektoriumi – šis parodė, jog karininkas nemeluoja. Beje, Aleksejaus buvusiai žmonai ir dukrai taip pat siūlyta patikrinti parodymus melo detektoriumi, bet jiedvi nesutiko.

Aleksejaus artimieji įsitikinę, jog kaltinimai jam pateikti dėl to, kad norima užvaldyti jo vardu turimą butą Maskvos centre.

Kol kas papulkininkis laukia teismo areštinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų