REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies rekordininkė, vidutinių nuotolių bėgikė Eglė Balčiūnaitė žiemą pamatus kloja vasaros mūšiams bėgimo takelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies rekordininkė šiaulietė E. Balčiūnaitė per Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybas pirmą sykį šią žiemą išbandė jėgas 1500 m distancijoje ir pasiekė geriausią šio sezono uždarų patalpų rezultatą šalyje (4:24,05).

REKLAMA

E. Balčiūnaitė vasario pradžioje treniravosi Vilniaus lengvosios atletikos manieže, kadangi Šiaulių manieže šalta ir kieta bėgimo danga. „Apmaudu, kad Šiauliai turi gerų sportininkų, į maniežą ateina pasportuoti ir kitų sporto šakų atstovai, bet jie negali normaliai treniruotis. Tačiau tie vargai kada nors turėtų baigtis. Šiemet maniežą žadama apšildyti, o kada bus pakeisti bėgimo takai nežinau.

Dabar namie tikrai nemalonu bėgioti, Vilniuje kur kas geriau. Šilta ir galima normaliai atlikti visus darbus. Pagrindines treniruotes dažniausiai atlieku rytais, kada mažiau žmonių. Prie pat maniežo, „Milžinų paunksmė“ viešbutyje, ir gyvenu, todėl į pratybas nereikia niekur važiuoti“, – sako E. Balčiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie Tavo planai šiemet?

– Apie žiemą daug negalvoju – kaip bus, taip. Žinoma, norisi pačio geriausio. Per Federacijos taurės varžybas bėgau 1500 m distanciją, tai įvardyčiau kaip apšilimą prieš vasaros sezoną. Savo pasirodymu esu patenkinta, nors norėjosi ir greičiau įveikti šį nuotolį. Neturėjau rimtų varžybų, praktiškai bėgau viena. Su vaikinukais būtų geriau (šypsosi ...). Man patiko LAF taurės varžybos: lygis aukštas, pasiekta eilė gerų rezultatų.

– Ar planuoji dalyvauti Europos uždarų patalpų čempionate Paryžiuje?

– Norėčiau, tačiau pirmiausiai reikės įvykdyti normatyvą, leidžiantį jame dalyvauti. Normatyvas 800 m distancijoje normalus –  2 min. 4 sek. Vasario 8 d. galvoju dalyvauti tarptautinėse varžybose Prancūzijoje, kur bandysiu įvykdyti tą normatyvą. Mūsų maniežuose labai aukšti bėgimo posūkiai, sunku bėgti greitai, o užsienyje jie daug žemesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai pasisekė, kad gruodžio mėnesį trims savaitėms galėjau išvažiuoti į treniruočių stovyklą Portugalijoje. Tenai buvo „super“, galėjau normaliai pasirengti žiemos sezonui, nes man patinka rungtyniauti ir žiemą, ir vasarą.

– Tapai geriausia 2010 metų Šiaulių sportininke, pralenkei netgi tenisininką Ričardą Berankį. Ar tikėjaisi tokios sėkmės?

– Kaip čia sakyti. Geriausius sportininkus rinko sporto specialistai pagal tam tikrus kriterijus. Norėjosi ir tikėjausi, kad pateksiu į pirmąjį penketuką, bet pakilau gerokai aukščiau. Manau, kad man šį titulą nulėmė, praėjusiais  metais per pasaulio uždarų patalpų čempionatą Dohoje (Kataras) 800 m distancijoje užimta penkta vieta ir Lietuvos rekordas.

REKLAMA

– Kuo šiauliečiai apdovanojo geriausią 2010 m. miesto sportininkę?

– Statulėle, geriausiosios sportininkės diplomu ir piniginiu čekiu apsipirkti sporto prekių parduotuvėje.

– Žiema netruks prabėgti, ateis ir vasara. Kas Tavęs laukia?

– Pagrindiniai mūšiai, kadangi mano pagrindinis akcentas – vasara. Laukia Universiada, pasaulio čempionatas, šiems išbandymams noriu rimtai pasirengti. Čia pat ir Londono olimpinės žaidynės, reikės vykdyti normatyvą. Tai bus mano antrosios olimpinės žaidynės. Dalyvavau Pekine, įgijau patirties, antrasis kartas turėtų būtų drąsesnis ir sėkmingesnis.

REKLAMA

– Ar Šiauliuose turi gerą komandą treniruotis?

– Kaip visada, bėgioju viena. Prie to jau pripratau ir kitaip neįsivaizduoju. Labai norėčiau, kad būtų gera bėgikų komanda. Anksčiau man kompaniją sudarydavo vienas vaikinukas, bet jis gavo traumą ir prie manęs, tikriausiai, prisijungs vasarą.

– Esi uždarų patalpų Lietuvos rekordininkė, bėgant 400 m ir 800 m nuotolius. Gal rekordus šturmuosi ir vasarą?

– Vienas rekordas – devyniolikos metų – man priklauso ir vasarą. 800 m nuotolio  Lietuvos rekordas labai aukštas, jis priklauso Daliai Matusevičienei (1:56,7) ir buvo pasiektas dar 1987 metais. Pagerinti tokį aukštą šalies rekordą visada norisi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Esi universali bėgikė: rungtyniauji 400 m, 800 m, 1500 m distancijose, o apie maratoną  negalvoji?

– Gal būt tiktai tolimoje ateityje. Kol kas visą save esu sutelkusi savo mėgstamai 800 m distancijai.

– Smarkiai patobulėjai praėjusiais metais, kaip galvoji, kur tos sėkmės paslaptis?

– Manau, kad kiekvienas sportininkas turi būti talentingas, valingas,  užsispyręs.  Tie faktoriai bėgimo take daug ką lemia. Man dar trūksta greičio ir ištvermės. Kol kas dar nesu pirma pasaulyje (šypsosi ...), vadinasi, kažko man dar trūksta.

REKLAMA

– Tavo treneris Aleksandras Kitanovas – gero lygio ėjikų treneris, dabar atsiskleidė, kad sugeba parengti ir didelio meistriškumo bėgikių. Kaip abu sutariate?

– Puikiai, jis labai geras treneris. A. Kitanovas – mano pirmasis treneris, pas jį pradėjau pirmuosius žingsnius. Tikrai jo niekada neiškeisiu į kitą, treneris man viską duoda, aprūpina ir padeda. Ir tobulėjame kartu.

– Kur atsigauni po didelių krūvių ar įtemptų varžybų?

– Labai mėgstu gamtą, joje geriausiai pailsiu ir atsigaunu. Jeigu tiktai atsirastų laisvo laiko, su gera kompanija mielai leisčiausi į mišką pagrybauti. Labai mėgstu plaukimo baseiną, man tai pats geriausias atsigavimo būdas. Dabar Vilniuje per treniruočių stovyklą po sunkaus darbo irgi nueinu  „Impuls“ sveikatingumo kompleksą paplaukioti.

REKLAMA

– Ar be lengvosios atletikos domiesi kitomis sporto šakomis?

– Mane patinka visas sportas – ir tenisas, ir futbolas, ir krepšinis. Su malonumu žaisčiau tenisą, futbolą, bet bijau gauti traumą.

–  Ar 800 m bėgimas  – Tau pati gražiausia lengvosios atletikos rungtis?

– Gal elegantiškiausia. Man visos rungtys gražios, per varžybas  patinka stebėti varžybas.

– Kaip sekasi mokslas Šiaulių universitete?

– Studijuoju Socialinių mokslų fakultete verslo administravimą. Esu ketvirto kurso studentė. Ačiū Dievui, sėkmingai išlaikiau egzaminų sesiją, kuri atėmė labai daug jėgų. Džiaugiuosi, kad dėstytojai labai draugiškai, geranoriškai elgiasi su manimi, atsižvelgia, kad man nėra lengva, praleidžiu daug paskaitų. Baigsiu bakalauro studijas, žiūrėsiu, ką darysiu toliau. Tačiau apie tai dabar stengiuosi negalvoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Koks Tavo pagrindinis gyvenimo tikslas?

– Nenoriu jo atskleisti, dar „prisikarksėsiu“. Turiu savo principus, juk esu Skorpionas (gimiau spalio 31 d.). Zodiako ženklas atitinka mano charakterį. Įgyvendinti viską, apie ką svajoju, trukdo laiko stoka. O dar mokslai spaudžia.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų