REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Eindhoveno technologijos universiteto (Olandija) inžinierių – konstruktorių kuria internetą robotams, pavadintą „RoboEarth“. Tai – bendra duomenų bazė, iš kurios robotai galės parsisiųsdinti instrukcijų ir į kurią galės persiųsti savo patirtį. Robotų interneto kūrėjai teigia, kad sistema įgalins robotus keistis informacija ir mokytis vieniems iš kitų.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslinės fantastikos gerbėjai, ko gero, prisimins kadaise romanuose skaitytus ar fantastiniuose filmuose regėtus robotų karų prieš žmoniją scenarijus ir variacijas. Tačiau, sistemos sumanytojai teigia, kad, iš principo, „RoboErath“ idėja yra pakankamai taiki ir nepavojinga.

REKLAMA

Anot robotų interneto kūrėjų, tai bus pirmoji pasaulyje sistema, kuria naudodamiesi robotai galės patys mokytis tobuliau atlikti veiksmus. Taip robotams bus suteikiamos ne tik dar neregėtos išmokimo galimybės, bet ir išplečiamas interaktyvus ryšys tarp žmogaus ir mašinos.

Robotų internete bus viskas, ko reikia, kad tarp robotų ir „RoboEarth“ nebūtų jokios atskirties. Sistema bus „apgyvendinta“ serveryje, kuriame bus įdiegtos tiek interneto, tiek intraneto funkcijos. Sistemoje bus talpinama visa informacija, būtina atpažinti daiktus ir objektus (vaizdai, objektų modeliai ir t.t.), orientuotis aplinkoje (žemėlapiai), atlikti užduotis (veiksmų sekos ir strategijos).

Saulius Žukauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų