REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priežiūros lygis Didžiosios Britanijos senelių namuose pavadintas katastrofiškai žemu, nes paskelbti statistiniai duomenys atskleidė, kad per praėjusius penkerius metus daugiau nei 650 žmonių juose mirė dėl dehidratacijos. Be to, 157 pensininkai minėtu laikotarpiu mirė dėl prastos mitybos, o dar beveik 2000 – nuo įvairių infekcijų, skelbia britų dienraštis „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas tokius duomenis Nacionalinės pensininkų sąjungos atstovas Neilas Duncanas-Jordanas sako: „Tai, kad žmonės XXI amžiuje miršta dėl minėtų priežasčių, tiesiog šokiruoja.“

REKLAMA

Baiminamasi, jog realus aukų skaičius gali būti didesnis, nes į statistinius duomenis neįtraukti senelių namų gyventojai, kurie mirė ligoninėse.

Anot „The Independent“, Nacionalinis statistikos biuras pasidomėjo mirtingumu senelių namuose Anglijoje ir Velse nuo 2005 iki 2009 metų. Biuras analizavo ne tik oficialias mirties priežastis, bet ir veiksnius, prisidėjusius prie mirties. Buvo suskaičiuota, kad 667 žmonės mirė dėl dehidratacijos, 157 – dėl menkos mitybos, o 1928 senoliai mirė nuo įvairių infekcijų. 1446 žmonės mirė dėl pragulų, o 4866 – nuo kraujo užkrėtimo. Verta paminėti, kad, nepaisant prastos priežiūros, gyvenimas senelių namuose kainuoja vidutiniškai 600–800 svarų sterlingų per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų