REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė perdavė parlamentarams susipažinti Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo ir Vilniaus apygardos teismo nuosprendžius dėl Roko Žilinsko.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią procedūrą numato Seimo statuto 228 straipsnio 7 dalis.

Teismų nuosprendžius Seimo Pirmininkė gavo penktadienį, vasario 4 d.

Seimo narys Rokas Žilinskas po vasario 2 d. Vilniaus apygardos teismo paskelbto nuosprendžio, kuriuo buvo pripažintas kaltu dėl keturių policijos pareigūnų įžeidimo, ketina vertinti Apygardos teismo motyvus pakeisti anksčiau paskelbtą nuosprendį ir neatmeta  galimybės jį apskųsti Lietuvos aukščiausiajam teismui.

REKLAMA

„Teisingumas negali ir neturi būti politinių kovų įrankiu. Jei nebūčiau Seimo narys Rokas Žilinskas, šios bylos veikiausia apskritai nebūtų buvę“, – vieną iš motyvų galimai apskųsti nepalankų Apygardos teismo nuosprendį nurodė R. Žilinskas.

2007 metais tuometinis LNK žinių tarnybos žurnalistas Rokas Žilinskas, dar nebūdamas Seimo nariu, bei kartu buvęs jo draugas Markas Gurskis pateko į nemalonią istoriją su policijos pareigūnais ir taksi vairuotoju. R. Žilinsko ir jo draugo atžvilgiu buvo iškelta baudžiamoji byla ir pateikti kaltinimai viešosios tvarkos pažeidimu, pasipriešinimu policijos pareigūnams ir keturių policijos pareigūnų žodiniu įžeidimu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas, nagrinėdamas bylą apeliacine tvarka pirmą kartą, neįžvelgė buvusio žurnalisto veiksmuose Baudžiamajame kodekse įtvirtintų nusikalstamų veikų sudėties požymių. Atsižvelgęs į inkriminuojamų nusikalstamų veikų sudėtį, liudytojų ir nukentėjusių policijos pareigūnų parodymus bei kitus įrodymus, Vilniaus apygardos teismas nusprendė, jog Seimo nario veika turi būti kvalifikuojama kaip administracinis teisės pažeidimas.

„Šiuo metu mūsų tikslas yra išnagrinėti Apygardos teismo motyvus pakeisti savo nuosprendį ir pagal tai numatyti tolimesnius veiksmus. Aš tikiu, kad priešrinkiminės spekuliacijos nenugalės teisingumo“, – tolimesnius veiksmus apibūdino Seimo narys Rokas Žilinskas.

Beje, jog Rokas Žilinskas į incidentą su policijos pareigūnais pateko 2007 m. gruodžio mėnesį, o išrinkti Seimo nariai prisiekė 2008 m. lapkričio 17 d., taigi incidento metu Rokas Žilinskas nebuvo nei kandidatas į Seimo narius, nei, juo labiau, Seimo narys, todėl kalbėti apie pagrindą apkaltai – šiurkštų Konstitucijos pažeidimą ar priesaikos sulaužymą – nėra pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų