REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš bandymų startą „Bild“ žurnalistai pabendravo su Michaeliu Schumacheriu apie jo lūkesčius artėjančiame sezone, šeimyninį gyvenimą ir draugystę su pasaulio čempionu Sebastianu Vetteliu.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimas: Valensijoje startavo pirmieji Formulės 1 bandymai šiais metais. Jūs jau 20 metų lenktynėse, todėl vargu ar jaudinatės?

REKLAMA

Michaelis Schumacheris: Atvirkščiai, man net rankos niežti. Jaučiuosi kaip vaikas prieš Kalėdas.

K.: Dovana Jums bus naujas Mercedes bolidas. Ar jau sėdėjote už jo vairo?

M.S.: Ne, tačiau turiu gerą nuojautą. Šiandien nebūtina sėdėti bolide, kad kažką pajustum, mes turime pakankamai informacijos.

K.: Ir ką sako ši informacija?

M.S.: Tai, kad vyrukai Brackley bazėje atliko puikų darbą, esu labai patenkintas. Mes gana anksti pradėjome dirbti su nauju bolidu. Taip pat įgyvendinome visas idėjas, kurios padėjo mums pagerinti praėjusių metų bolidą.

REKLAMA
REKLAMA

K.: Skamba taip, tarsi Jūs pats dalyvavote kuriant bolidą.

M.S.: Aš visada kontaktuoju su inžinieriais. Žiemą neturiu galimybių treniruotis ne namuose, todėl turiu laiko pasėdėti ir pagalvoti. Kaip galėtume pasiekti vieno ar kito tikslo? Kokioje mūsų plano stadijoje mes esame? Kada galiu sutrukdyti inžinierius, kad patarčiau ką nors? Mobilus telefonas visada su manimi. Ir kai aš skambinu, tuomet Anglijoje žmonės žino, kad Schumacheris vėl treniravosi ir galvojo apie bolidą.

K.: 2010 metų vicečempionas Fernando Alonso Jus įvardijo pagrindiniu varžovu 2011 metais. Ar jis Jums meilikauja?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.S.: Fernando moka viską analizuoti, jis supranta, kad pas mus viskas einasi geriau ir geriau, praėjusio sezono pabaigoje viskas jau buvo neblogai. Jis taip pat žino, kad mes ilgą laiką dirbome ties nauju bolidu. Manau, kad jis iš savo pusės realiai baiminasi Mercedes.

K.: Ar manote, kad galite šiais metais iškovoti aštuntą čempiono titulą?

M.S.: Ar esame mes tarp pretendentų į titulą? Mano nuomone, kol kas ne. Situacija paprasta: mes žinome, kiek geras mūsų bolidas, bet nežinome, kokius bolidus turi likusieji.

K.: Ar sunku, būnant 42 metų amžiaus, palaikyti fizinę formą?

M.S.: Visai ne. Paprasčiausiai man teko grįžti po trijų metų pertraukos. Šį tarpsezonį aš treniravausi ir esu visiškai pasiruošęs.

REKLAMA

K.: Ar esate pakankamai pasiruošęs, kad galėtumėte pakovoti su 23 metų pasaulio čempionu, savo draugu Sebastianu Vetteliu?

M.S.: Esmė ne tik ta, kad jam 23 metai. Yra ir jaunesnių lenktynininkų. Bet jeigu apie tai eina kalba, tai praėjusiais metais buvo matyti, kad fiziškai aš dar esu pasiruošęs važiuoti pasaulio čempionate.

K.: O šį sezoną?

M.S.: Šiemet turiu gerą nuojautą. 2010 metais aš jau greitai po bandymų supratau, kad su šiuo bolidu daug pasiekti nepavyks. Dabar, tikiuosi, turėsiu bolidą, kuris leis kovoti peletono priekyje.

REKLAMA

K.: Ar tarpsezonio metu nors vieną dieną negalvojote apie Formulę 1?

M.S.: Ne, nes man nereikia iš savo minčių išmesti sportą. Aš jį myliu. Beveik kiekvieną dieną aš vienaip ar kitaip susiduriu su Formule 1. Bet, žinoma, būna dienų, kai nėra jokios būtinybės apie ją galvoti. Tai tos dienos, kai esu su draugais bei šeima ir galiu atsiriboti.

K.: Jūsų laukia 20 Didžiųjų Prizų, teks daug keliauti. Kaip į tai žiūri Jūsų žmona?

M.S.: Dabar daugiau nėra bandymų ir laiko Formulei 1 sugaištama daug mažiau, nei anksčiau. Corinna tai supranta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.: Bet jai turėtų būti sunku.

M.S.: Corinna augo kartu su manimi ir sportu. Praėjusiais metais prieš priimdamas sprendimą grįžti, mes analizavome, kokiu grafiku vyksta lenktynės. Todėl galėjome suplanuoti šeimyninį gyvenimą taip, kad visiems būtų gerai. Ir aš tuo džiaugiuosi. Tik tokiomis sąlygomis aš galėjau grįžti. Taip pat susitariau su Rossu Brawnu ir Norbertu Haugu, kad mano dalyvavimų renginiuose skaičius bus ribotas. Mano prioritetas – šeima. Man tai yra svarbiausia.

K.: Kaip Jūs žiūrite į tai, kad leistume penkiems pasaulio čempionams, kurie dabar lenktyniauja (Schumacheriui, Vetteliui, Alonso, Hamiltonui ir Buttonui), su vienodais bolidais palenktyniauti, kad sužinotume, kuris iš jų geriausias?

REKLAMA

M.S.: Būtų gera idėja.

K.: Galbūt surengti tokias lenktynes su motociklais?

M.S.: (juokiasi) Tai būtų nesąžininga kova, aš visus aplenkčiau gana greitai! Tačiau motociklai buvo mano hobis, tai didelis pranašumas. Lenktyniauti motociklu sunku. Aš abejoju, kad mano kolegos sugebėtų posūkiuose pasilenkti taip stipriai, kaip to reikia. Bent jau pradžioje.

K.: Ar turite namuose kokią nors techniką, kuri turėtų mažiau nei 100 AG?

M.S.: Žinoma. Turiu 60-ųjų metų puikų seną traktorių.

K.: Kaip pavyksta nuolat išlaikyti motyvaciją?

M.S.: Tokia mano prigimtis. Aš mėgaujuosi savo darbu.

K.: O kaip motyvuojate savo komandą?

M.S.: Savo pasirodymais. Jeigu jie mato, kad aš 100 proc. atiduodu savo jėgų, tuomet ir jie atitinkamai dirba. Pas mus tokia atmosfera: jeigu kas nors nepasisekė ne dėl Schumacherio kaltės, tuomet nekalta ir komanda. Tačiau tuo pačiu metu reikia kalbėtis su komandos nariais, bendrauti su jais gestais.

REKLAMA

K.: Kas tai per gestai?

M.S.: Tai nereikšmingi dalykai, kaip patapšnojimas per petį arba paprasčiausia šypsena. Aš pažįstu visus savo mechanikus. Man ne taip gerai pavyksta išmokti visus vardus, todėl man prireikė laiko, juk atėjau į naują komandą. Bet su laiku santykiai klostosi vis sklandžiau. Po kurio laiko sužinote jų draugių ar žmonų vardus ir klausiate, kaip jiems sekasi. Deja, mes labai retai bendraujame kartu prie bokalo alaus.

K.:  Ar tiesa, kad Mercedes norėtų pakviesti Sebastianą Vettelį?

M.S.: Nėra jokios paslapties, kad mano santykiai su Sebastianu geri. Mes kartu švenčiame, kartu pietaujame. Tarp manęs, Sebastiano ir Norberto Haugo draugiški santykiai. Todėl būtų keista, jeigu Mercedes nesidomėtų Sebastiano Vettelio ateities planais. Jums mano ateitis nuspėjama. Bet visa tai tik teorija, aš nesakau, kad juo iš tiesų domisi komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.: Vettelis taip pat fanatiškai geros nuotaikos, kaip ir Jūs. Jis nori išbandyti praktiškai viską: važiuoti, skristi, šokti...

M.S.: Mes norėjome net kartu šokti su parašiutu.

K.: Ar patikėtumėte jam savo gyvenimą, šokdami kartu su vienu parašiutu?

M.S.: O Jūs?

K.: Aš geriau šokčiau su Jumis, Jūsų patirtis didesnė. Aš Jumis pasitikiu.

M.S.: (nusišypso) Geras pasirinkimas. Bent jau todėl, kad mums su Sebastianu taip ir nepavyko pabandyti.

K.: Kodėl?

M.S.: Jis naujas pasaulio čempionas ir neturi laiko. Per daug įsipareigojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų