REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijai nepriimtini masiniai areštai po rinkimų Baltarusijoje, tačiau ji neremia ir Europos Sąjungos (ES) bei JAV paskelbtų sankcijų Minskui. Tai trečiadienį Maskvoje pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kurį cituoja agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kas atsitiko pasibaigus balsavimui, nepriimtina“, – pabrėžė jis. Kartu S. Lavrovas pareiškė viltį, kad Baltarusijos žinybos paleis suimtus buvusius kandidatus į prezidentus, taip pat žurnalistus ir žmogaus teisių aktyvistus bei garantuos žmogaus teises ir politines laisves.

REKLAMA

„Mes esame įsitikinę, kad visus šiuos uždavinius galima pasiekti skatinant dialogą (...). Netinkamas kelias šiuos uždavinius spręsti vienašališkomis sankcijomis“, – kalbėjo ministras. Sankcijos esą paskelbtos dėl politinių priežasčių ir jų tikslas – apsunkinti socialinę ir ekonominę situaciją.

Per opozicijos protestus, kilusius po gruodžio 19-ąją vykusių prezidento rinkimų, milicija suėmė šimtus demonstrantų. ES ir JAV pasmerkė areštus ir paskelbė sankcijas Baltarusijos valdžios atstovams ir kai kurioms šalies bendrovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų