REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip 3 milijonai litų iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų skatins Lietuvos įmones investuoti į naujų produktų ir technologijų kūrimą. Parama pagal priemonę „Intelektas LT“ ūkio ministro įsakymu skirta 5 bendrovėms, teigiama Ūkio ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia parama – 1,8 mln. Lt – skirta bendrovei „Baltijos polistirenas“, kursiančiai naujos kartos putplasčio medžiagą ir gamybai reikalingą įrangą, kuri galėtų konkuruoti su pažangiausiomis plastiko technologijomis. Įvertinusi nedidelę termoplastiko rinką Lietuvoje, įmonė siekia ieškoti naujos medžiagos, kuri turėtų pranašesnių savybių ir mažesnę savikainą.

REKLAMA

Įmonės teigimu, didesnės ekonominės naudos galima būtų pasiekti sukuriant naujas nanomedžiagas ir procesus, kurie leistų keisti putplasčio struktūrą. Įgyvendinant šį projektą planuojama sukurti eksperimentinę įrangą ir bandomąją naujos medžiagos gamybos technologiją. Tikimasi, kad tai praplės įmonės veiklą, leis padidinti produktyvumą ir tarptautinį konkurencingumą.

416 tūkst. Lt paramą pagal priemonę „Intelektas LT“ taip pat gavo įmonė „Baltic Nano Technologies“, siekianti atlikti tyrimus, kurie suteiktų žinių apie nanodangos tobulinimą ir leistų sukurti kokybiškus produktus. 186 tūkst. Lt parama skirta įmonei „Gaudrė“, planuojančiai sukurti efektyviausius apšvietimo prietaisus, kurių inovatyvumas būtų vertinamas pasauliniu lygiu.

Bendrovė „Poliprojektas“ gavo 164 tūkst. Lt ES paramos atlikti techninę galimybių studiją, kaip naujos technologijos gaisro gesinimo sistemai panaudoti vandens rūką ir kitas mažo vandens kiekio naudojimo sistemas. 505 tūkst. Lt skirti bendrovei „Elsis PRO“, kuriančiai rizikos valdymo informacinę sistemą, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų