REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vasario 23 dienos kino teatre „Pasaka" prasideda dar vienas jau tradicija tapusių edukacinių renginių „Kino vakarai su Izolda" ciklas. Šį kartą paskaitos dedikuojamos svarbiausiam kino reginio elementui – kino aktoriaus profesijai.

REKLAMA
REKLAMA

Kino kritikės bei paskaitų vedėjos Izoldos Keidošiūtės nuomone, aktoriaus profesija yra viena „nedėkingiausių, taip smarkiai žeidžianti ir žeminanti, o kartu kupina nepaprastų sėkmės akimirkų.“ Šio paskaitų cilklo lankytojai turės galimybę sužinoti apie sudėtingą ir painų kino žvaigždės kelią iki raudonojo kilimo, apie tai, kaip žvaigždžių asmeninis gyvenimas pamažu tampa visuomenės nuosavybe. Apie kino legendas ir tuos, kurie tik akimirksniui žybtelėjo ekrane.

REKLAMA

„Rudenį vykusių paskaitų pasisekimas drąsina tęsti pradėtą projektą ir ieškoti naujų įdomių temų. Jau dabar galiu būsimiems paskaitų lankytojams pažadėti, kad ir šį kartą paskaitų cikle sulauksime įdomių ir garsių kino pasaulio žmonių apsilankymo“ - pasakoja paskaitų ciklo idėjos autorė. I.Keidošiūtės teigimu, dalyvavimą kino vakariuose jau patvirtino aktoriai Gabija Ryškuvienė bei Valentinas Masalskis, aktoriaus ir režisieriaus sąntykį aiškintis padės kino režisierius Algimantas Puipa, apie kino įtaką mados pasauliui pasakos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimties paskaitų ciklo lankytojai išklausys dešimt temų, skirtų įvairiems aktoriaus profesijos aspektams. Kino vakarų dalyviai sužinos, kada ir kokiomis aplinkybėmis atsirado kino aktoriaus profesija, bandys atskirti aktorinį meistriškumą nuo charizmos, gilinsis į skirtingų šalių kino vaidybos ypatumus, režisieriaus ir jo mylimų aktorių – mūzų santykius, skandalingiausius kino romanus, kino žvaigždžių įtaką mados pasauliui ir kitas ne mažiau įdomias temas.

Ilgamete darbo kino pasaulyje patirtimi ir žiniomis pasidalinsianti charizmatiškoji kino kritikė Izolda Keidošiūtė atsakys į paskaitų lankytojų klausimus, padės suprasti ir įvertinti aktorinį meistriškumą. Taip pat išsakys savo argumentuotą nuomonę, provokuos diskusijai, ginčams ir gilesnei kino filmų analizei.

10 paskaitų ciklas „Kino vakarai su Izolda“ prasideda nuo vasario 23 dienos ir vyks 10 trečiadienių iš eilės, 18:30 val. Kino teatre „Pasaka“ „Pušku Pušku“ salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų