REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastebėjau, kad žiemos metu veido oda tampa itin išblyškusi ir išsausėjusi. Kaip atgaivinti veido odą namų sąlygomis? Šįkart apie kasdien sutinkamą produktą – arbatą. Tai – viena grožį puoselėjančių priemonių, kuriose daug vitaminų, antioksidantų, rauginių medžiagų, eterinių aliejų, aminorūgščių ir kitokių naudingų medžiagų. Siekdamos maksimaliai panaudoti tas medžiagas, arbatas ne tik gerkite, bet ir naudokite pavilgams, kaukėms, vonelėms, skalavimams.

REKLAMA
REKLAMA

Veidui:


  • Rekomenduotina bent kelis kartus per savaitę apiplauti veidą žalios pasūdytos arbatos nuoviru. Taip išsaugosite savo odos šviežumą ir sveiką spalvą;

  • Sušaldyti iš arbatos ledo kubelius ir jais praustis rytais, galima kasdien – puikai atgaivina ir tonizuoja odą.

  • Jei turite uždegimo sukeltų spuogų, patrinkite odą raudonosios arbatos nuoviru.

  • Iš arbatos galima padaryti kaukę vystančiai odai. Valgomąjį šaukštą miltų išmaišykite stiprioje arbatoje, kad gautumėte grietinės konsistenciją, pridėkite kiaušinio trynį. Patepkite odą ir palaikykite kaukę 10 – 15 minučių. Vėliau nuplaukite šiltu vandeniu.


Kūnui:

REKLAMA

  • Odą labai gerai tonizuoja vonios su arbata. Užvirinkite 4 desertinius šaukštus juodos arba žalios  arbatos su viena stikline vandens. Leiskite 10 minučių pastovėti ir supilkite į vonią.

  • Nuo rankų prakaitavimo padeda vonelės iš stipraus arbatos nuoviro. Geriausiai rinktis žaliąją, nes juoda arbata gali nudažyti odą. Užvirkite 4 arbatinius šaukštelius arbatos su dviem stiklinėm vandens, virkite 2 – 3 minutes. Darykite voneles po 10 – 15 minučių.

  • Jei labai prakaituoja kojos, padės ta pati procedūra, tik pageidautina prie 4 šaukštelių arbatos pridėti 1 arbatinį šaukštelį maltos ąžuolo žievės.


Plaukams:

REKLAMA
REKLAMA

Tikite ar net, bet arbata puikiai tinka plaukų priežiūrai ir gydymui.

Riebiems plaukams. Sumaišykite 30 g degtinės su arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių ir viena stikline žalios arbatos, atskieskite litru virinto vandens. Sušlapinkite ištrinktus plaukus šiuo skysčiu ir nebenuplaukite. Reikės 3 – 4 procedūrų.

Sausiems plaukams. Ištrinktus plaukus skalaukite nestiprios žalios arbatos nuoviru. Plaukai bus purūs ir blizgantys. Jei jums tai netinka, paprasčiausiai įtrinkite plaukų šaknis vatos tamponu, suvilgytu arbatos nuovire. Taip jūs sustiprinsite šaknis ir atsikratysite pleiskanų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Receptas tavo sveikatai ir grožiui:

Siekiant, kad veido oda atrodytų sveika ir graži, verta kasryt, prieš pusryčius, išgerti kokteilį, gražinantį odą ir stiprinantį organizmo imuninę sistemą: ketvirtį stiklinės citrinų sulčių atskieskite stikline žaliosios arbatos ir pasaldinkite šaukšteliu medaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų