REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Galingas ciklonas „Yasi“ trečiadienį pasiekė Australijos šiaurės rytinę pakrantę. Šalyje jau juntami smarkūs vėjo gūsiai. Tūkstančiai žmonių užsibarikadavo savo namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, vėjo greitis ciklono centre – 300km/h, t.y.  83m/s.

Eire, esančiame į pietus nuo Taunsvilio, nutrūko elektros energijos tiekimas. Smarkūs vėjai išvertė pirmuosius medžius, sakė Kvinslendo vyriausybės vadovė Anna Bligh. Kartu ji įspėjo, kad evakuotis jau vėlu. Premjerė paragino likusius žmones užsidaryti saugiose patalpose.

REKLAMA

Regione, kurį užkabins ciklonas, gyvena 300 tūkst. žmonių. Jame šiuo metu yra ir daug užsienio turistų. Iš Kernso ir Taunsvilio daugelis lankytojų keliauja prieš Didžiojo barjerinio rifo.

Kernsas 122 tūkst. savo gyventojų įrengė septynias prieglobsčio vietas. Penkios jų ankstyvą rytą jau buvo pilnos.

Žinybos įspėja, kad šis ciklonas gali tapti galingiausiu, kurį teko patirti pastarosioms kartoms. „Mūsų laukia katastrofiškų proporcijų audra ir tai – tankiai gyvenamame regione, – kalbėjo A. Blai. – Tai kelia labai, labai didelį nerimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad „Yasi“ vėjo stiprumas gali pasiekti daugiau kaip 300 km/h. Jis jau lyginamas su pragaištinguoju uraganu „Katrina“, kuris 2005-aisiais nusiaubė Naująjį Orleaną.

„Yasi“ gali plėšti namų stogus, griauti sienas, vartyti medžius ir elektros perdavimo stulpus. Pakrantės sargyba baiminasi metro aukščio potvynių, kurie gali užlieti tūkstančius namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų