REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) parengė tvarką, pagal kurią pirmiesiems kasos aparatus įsigijusiems turgaus prekeiviams būtų kompensuojama iki 1000 litų. Iki ateinančio pirmadienio dėl kompensavimo taisyklių laukiama organizacijų ir asmenų pasiūlymų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tik vasario 7–ąją, kai numatytas Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos bei kitų organizacijų organizuojamas mitingas prie Seimo rūmų, baigiasi terminas, kol VMI priims pastabas dėl kasos aparatų įsigijimo išlaidų kompensavimo gyventojams taisyklių.

REKLAMA

„Taisyklės mums nepriimtinos iš principo, kaip ir sprendimas įvesti kasos aparatus turguje“, – piktinosi asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė, kartu žadėdama visas savo pastabas ir reikalavimus išdėstyti ateinantį pirmadienį mitinge.

Kompensavimo už kasos aparatus tvarką yra žadėjusi Finansų ministerija, kai vyko aršūs ginčai bei svarstymai dėl kasos aparatų įvedimo dengtuose paviljonuose maisto produktais prekiaujantiems verslininkams.

Nustatyta viršutinė riba – 1000 litų už naują kasos aparatą ir pusė tiek už naudotą, jei verslininkas jį įsigis ir užregistruos VMI iki kovo. 60–mt procentų kompensuojama, jei pirks balandį, o nuo gegužės pirmosios, kai jau bus privalu prekyvietėse turėti kasos aparatus, iki metų galo – bus kompensuojama pusė išleistos sumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų