REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas R.Žilinską pripažino kaltu (papildyta)

Seimo nariui Rokui Žilinskui gresia apkalta – Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad Krikščionių partijos frakcijos narį pripažįsta kaltu dėl keturių policijos pareigūnų įžeidimo. Teismo nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo, pagal teisines procedūras politikui Seime turėtų surengtas apkaltos procesas.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacine tvarka jau antrą kartą baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad R.Žilinskas įžeidė jį sulaikiusius policijos pareigūnus ir už tai jam skyrė 3 900 Lt baudą.

REKLAMA

R.Žilinskas teismo nutartį galės apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Parlamentaras kol kas niekaip nekomentuoja nei paties teismo sprendimo, nei politinių jo pasekmių.„Kol kas - jokio komentaro. Pagal procedūras - apkalta. Tas taip„, - portalui „Balsas.lt“ sakė parlamentaras.

Sena istorija

Vilniaus apygardos teismas R. Žilinsko bylą vėl atsivertė, kai LAT praėjusių metų pabaigoje  patenkino prokuratūros skundą ir nurodė bylą nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka.

LAT nutarė, kad politikui, dar 2007 m. gruodžio 4-ąją išplūdusiam policininkus, buvo paskirtas neteisėtas išteisinamasis nuosprendis. Į LAT kreipėsi prokuratūra, kai Seimas neleido R. Žilinską patraukti administracinėn atsakomybėn. M. Gurskiui buvo skirta 5 200 Lt bauda.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų