REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ketvirtadienį vyko „EuroBasket 2011“ Vyriausybinės darbo grupės posėdis, kuriame buvo svarstyti  šie klausimai: FIBA Europe vizitas Lietuvoje sausio 28 – vasario 2 d., jo rezultatai ir FIBA Europe pastabos; Burtų traukimo ceremonijos apžvalga; Prekyba alkoholiniais gėrimais ir jų vartojimas arenose bei kitose viešose vietose čempionato metu.

REKLAMA
REKLAMA

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas, apibendrindamas FIBA Europe generalinio sekretoriaus Naro Zanolino pareikštas pastabas, sakė: „Generalinis sekretorius ypač gerai įvertino Šiaulių ir Panevėžio miestų pažangą statant reikalingus viešbučius. Vilniuje, kaip jau buvo sakyta anksčiau, varžybos gali būti rengiamos nors ir šiandien“.

REKLAMA

Pasak M. Špoko, N. Zanolinas kovo pabaigoje planuoja dar kartą aplankyti Lietuvą ir įvertinti, kaip sekasi Klaipėdos mieste statomoje arenoje dirbančiai bendrovei likviduoti atsilikimą nuo darbų grafiko.

„Kauno arenos įrengimo darbai vyksta pagal grafiką. N. Zanolinas pasakė, kad pati Kauno arena yra vienas geriausių ir gražiausių sporto objektų, kuriuos jam yra tekę matyti“, - sakė M. Špokas.

Alytaus miesto sirgaliai ir svečiai jau vasario viduryje galės išbandyti naujutėlę miesto areną – joje vasario 12-13 d. vyks Lietuvos krepšinio federacijos DnB Nord taurės finalo ketverto varžybos. „Tos varžybos bus puiki proga išbandyti Alytaus miestą, areną, visą infrastruktūrą – geresnės galimybės iki pat vasaros jau neturėsime“, – sakė M. Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

Posėdžio dalyviai teigiamai įvertino savaitgalį įvykusią burtų traukimo ceremoniją. „Girdėjome tik pačius gražiausius atsiliepimus iš FIBA Europe vadovų, kitų šalių atstovų, stebėjusių šį renginį“, - kalbėjo M. Špokas.

Jį papildydamas Vilniaus miesto vicemeras G. Babravičius sakė: „Man yra tekę dalyvauti nemažai FIFA ar UEFA organizuojamų panašių renginių, tad galiu tik patvirtinti, kad lietuviai iškėlė tokios ceremonijos standartus į labai aukštą lygį“.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis posėdžio dalyviams pristatė tvarką, kuri bus čempionato metu dėl prekybos alkoholiniais gėrimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų pozicija yra gana paprasta ir aiški, - sakė S.Skvernelis. – Lietuvoje trečdalis problemų per viešuosius renginius kyla dėl besaikio alkoholio vartojimo. Tad manome, kad būtų tikslinga modelį, kurį naudoja daugelis Europos šalių, pritaikyti ir Lietuvoje. Tai reiškia, kad arenose nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais, įtraukiant į tą sąrašą ir alų. Juo sirgaliai ir svečiai galės vaišintis šalia arenų įrengtose sirgalių pramogų zonose“.

Kitas darbo grupės posėdis numatomas kovo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų