REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas už žaidėjų statuso ir perėjimo iš klubo į klubą reglamento pažeidimus Panevėžio „Ekrano“ klubui skyrė 500 litų baudą ir įspėjimą, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Drausmės komitetas (DK) nagrinėjo FBK „Kaunas“ pareiškimą dėl klubui priklausiusio žaidėjo Aurimo Vertelio dalyvavimo „Ekrano“ peržiūroje. „Kaunas“ pareiškime pažymėjo, kad nėra gavęs prašymo A.Verteliui dalyvauti kito klubo peržiūroje.

REKLAMA

Todėl, pareiškėjo nuomone, „Ekranas“ pažeidė LFF žaidėjų statuso ir perėjimo iš klubo į klubą reglamento nuostatas, kuriose numatyta, jog prieš pradėdamas derybas su žaidėju dėl sutarties sudarymo klubas turi raštiškai informuoti dabartinį žaidėjo klubą. „Kaunas“ pareikalavo DK skirti „Ekranui“ baudą, uždrausti registruoti naujus žaidėjus ir sumokėti 10 tūkstančių litų kompensaciją.

„Ekranas“ savo pasiaiškinime atsakė, jog neketino sudaryti sutarties su A.Verteliu be konkrečių įrodymų dėl jo įsipareigojimų kitiems klubams. Taip pat „Ekranas“ pažymėjo, jog prieš atvykdamas A.Vertelis teigė turėjęs žodinį „Kauno“ savininko leidimą vykti į kito klubo peržiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertinęs klubų ir žaidėjo pateiktą informaciją bei pasiaiškinimus, LFF Drausmės komitetas  nusprendė, jog atsižvelgiant į pažeidimo sunkumą, kaltės formą ir kitas reikšmingas aplinkybes, 500 litų bauda „Ekranui“ yra tinkama sankcija. Klubas taip pat įspėtas, jog pasikartojus panašiems atvejams gali būti skiriamas draudimas registruoti naujus žaidėjus.

Prašymas dėl kompensacijos sumokėjimo „Kaunui“ atmestas kaip nepagrįstas, nes klubas nepateikė įrodymų, patvirtinančių žalos dydį bei priežastinį ryšį tarp „Ekrano“ padaryto pažeidimo ir „Kauno“ prašomos sumokėti kompensacijos atsiradimo.

Šis nutarimas ne vėliau kaip per dvi darbo dienas nuo  paskelbimo dienos gali būti skundžiamas LFF Apeliaciniam komitetui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų