REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Vidas Urbonavičius kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Vyriausiąją rinkimų komisiją prašydamas išsiaiškinti, ar Artūro Zuoko viešas siūlymas rinkėjams registruotis su juo siejamai įmonei priklausančio buto adresu Užupyje neturi nusikaltimo požymių.

REKLAMA
REKLAMA

„Melagingų deklaravimo duomenų pateikimas savivaldybių tarybų rinkimų metu sudaro prielaidas atsirasti tikrovės neatitinkančiam, suklastotam rinkėjų sąrašui, ir yra aiškus asmuo, tyčiniais veiksmais skatinantis tokių duomenų teikimą“, sakoma V. Urbonavičiaus kreipimesi prokuratūrai.

REKLAMA

Anot Vido Urbonavičiaus, A. Zuokas tokiu skatinimu rinkėjams gali padaryti nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 173(1) straipsnyje. Šis straipsnis už melagingo rinkėjų sąrašo sudarymą numato įvairias sankcijas, tame tarpe laisvės atėmimą iki dviejų metų.

„Manau, kad A. Zuokas, rinkimuose kandidatuodamas ir savo visuomeninio judėjimo sąrašą keldamas tik Vilniuje, siekia fiktyviai sostinėje įregistruoti žmones, gyvenančius kituose miestuose, kurie vėliau galbūt balsuos už jį. Tačiau tai itin nesąžiningas ir galimai nusikalstamas veiksmas, kadangi tokiu būdu per rinkimus būtų iškreipta tikroji vilniečių valia“, – teigia V. Urbonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Fiktyvus registravimasis Lietuvoje draudžiamas. Frakcijos seniūno nuomone, A. Zuokas skatina piliečius pažeisti įstatymą, padaryti nusižengimą, kuris baudžiamas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

Kaip rašoma V. Urbonavičiaus kreipimesi į prokuratūrą, viešai skelbiamas „kandidato į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą Artūro Zuoko siūlymas – “tiesiog kompanija turi butą ir jūs būsite priregistruoti būtent tame bute" –  asmenims turintiems rinkimų teisę deklaruoti gyvenamąją vietą bute, kuriame asmuo faktiškai negyvena ir nėra labiausiai su ja susijęs, suponuoja asmenis pažeisti Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymą ir įvykdyti Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 201(2) straipsnyje numatytą pažeidimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų