REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytdienos posėdyje Vyriausybė nutarė sudaryti Lituanistikos plėtros komisiją, kuri bus įpareigota teikti Ministrų kabinetui pasiūlymus dėl lituanistikos tyrimų vystymo, jų koordinavimo ir sklaidos, pranešė Vyriausybės Spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Šiai komisijai pavesta teikti išvadas dėl lituanistų mokslininkų rengimo krypčių, rūpintis lituanistinio paveldo puoselėjimu ir gimtosios kalbos ugdymu. Lituanistikos plėtros komisija taip pat formuluos Vyriausybei išvadas, kaip užtikrinti Lietuvos tapatybės raidą ir ją stiprinti, sakoma pranešime.

REKLAMA

Lituanistikos plėtros komisijai pirmininkaus premjeras Andrius Kubilius, jo pavaduotojai –  kultūros, švietimo ir mokslo ministrai. Personalinę Lituanistikos plėtros komisijos sudėtį tvirtins premejeras, numatoma, kad jos darbe dalyvaus Prezidento kanceliarijos atstovas, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas. Taip pat lituanistikos puoselėjimo darbuose ketina dalyvauti Lietuvos mokslų akademijos atstovas, Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas, Istorijos mokytojų asociacijos, Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjungos, Lituanistų sambūrio valdybos pirmininkai, devyni mokslininkai, dirbantys lituanistikos srityje, Ministro Pirmininko kancleris.

Numatoma, jog Lituanistikos plėtros komisijos posėdžiai bus rengiamai ne rečiau kaip dukart per metus. Komisija prireikus gali pasitelkti nepriklausomų ekspertų, valstybės institucijų, įstaigų ir organizacijų atstovų, rengti teisės aktų projektus ir juos teikti Vyriausybei svarstyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų