REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Idėjai pinigais skatinti su šešėline ekonomika ir kontrabanda sėkmingai kovojančius pareigūnus trukdo vidaus tarnybos statutas, antradienį pareiškė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Šešių tarnybų - muitinės, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, policijos, prokuratūros, Finansinių nusikaltimų tyrimo ir Specialiųjų tyrimų tarnybų pareigūnams skatinti numatyta skirti 5 mln. litų. Antradienį per Vyriausybės pasitarimą tartasi, kokiais instrumentais tai būtų galima įgyvendinti. Pareigūnų skatinimas yra viena iš priemonių tikslui "iš šešėlio ištraukti milijardą litų" pasiekti.

REKLAMA

"Mums, vidaus reikalų sistemos pareigūnams, ši tvarka nelabai tinka, nes pagal esamą vidaus reikalų sistemos vidaus tarnybos statutą yra apribojimai. Jame ne daugiau kaip vieno mėnesinio dydžio - vienas apribojimas. Kitas apribojimas - kad premijavimą galima gauti tik už pavyzdingą ir nepriekaištingą tarnybą. Kitų pagrindų nėra. Todėl norint premijuoti vidaus tarnybos statutinius pareigūnus reikėtų skubiai pakeisti vidaus tarnybos statutą", - sakė vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kas premijavimo tvarkoje turėtų būti kitaip, R. Palaitis teigė, kad tvarka iš esmės tinkama, bet ją riboja vidaus tarnybos statutas.

"Kad realizuotume šitą tvarką, reikės prašyti Seimo skubos tvarka pakeisti vidaus tarnybos statutą, išplėsti premijavimo pagrindus ir, matyt, panaikinti ribojimą - vieno mėnesinio dydžio atlyginimą", - teigė jis.

Įstatymo projekte numatyta, kad vienkartinis skatinimas galės būti ne daugiau kaip keturi mėnesiniai atlyginimai. Bus skatinama už pirmosios instancijos teismo nustatytą kontrabandos atvejį. Pareigūnai galės tikėtis paskatinimų už stambių finansinių nusikaltimų prieš valstybę atskleidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų