REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Vyriausybės pasitarime nepavyko pasiekti sutarimo, kaip Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) būtų draudžiami studentai.

REKLAMA
REKLAMA


Ministrų kabinetas dar savaitei pratęsė Sveikatos draudimo įstatymo pataisų svarstymą, nes vis dar nesutaria, kokių studijų formų ir kuriam laikotarpiui turėtų būti draudžiami studentai.

REKLAMA


Keblumų kelia įstatymų nuostatos, kuriose įtvirtintos skirtingos studijų formų sąvokos, taip pat neaišku, kiek ir kokiomis lėšomis reikėtų drausti studentus.


Pasak Sveikatos apsaugos viceministrės Janinos Kumpienės, svarstyta keletas variantų, tačiau apsistota ties tuo, kad biudžeto lėšomis galėtų drausti tuos studentus, kurių mokslus finansuoja valstybė.


„Pagerindami situaciją studentams, ją pablogintume kitiems. Visų studentų draudimas valstybei kainuotų 200-tus milijonų litų“, - po pasitarimo sakė J. Kumpienė.

REKLAMA
REKLAMA


Ji taip pat pranešė, kad ketinamas atsisakyti amžiaus ribos, iki kurios valstybės lėšomis būdų finansuojamas studentų PSD.


Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis akcentavo, kad svarbiausia studentams, jog teisiškai būtų nustatyta, kas gali būti apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu.


„Studentai turėtų būti draudžiami, nepaisant jų studijų formos ir nepaisant studento amžiaus. Tai yra pagrindinis Studentų sąjungos išsakytas lūkestis“, - portalui balsas.lt aiškino D. Dikšaitis.


Pasak jo, aukštojo mokslo pertvarka panaikino skirtumus tarp anksčiau buvusių studijų formų, pakeisdama jas visiškai naujomis, todėl atsirado nelygybė tarp nuolatinių ir ištęstinių studijų klausytojų bei įvestas jų amžiaus cenzas, nuo kada privalu draustis sveikatą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


„Būtent dėl šios priežasties, skaidymas studentų pagal formą būtų diskriminacinis, o įvedus dar kažkokius amžiaus apribojimus, tai taip pat būtų diskriminacija dėl amžiaus. Mūsų nuomone, tai prieštarautų Europos Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijai, dėl to tai būtų nesuderinama su tarptautine teisine praktika“, - sakė D. Dikšaitis.


Vyriausybė žada kitą savaitę sugrįžti prie Sveikatos draudimo įstatymo pataisų svarstymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų