REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugėja ginčų, kylančių iš valstybės tarnybos santykių. Besikreipiančiųjų į teismą dėl valstybės tarnybos padaugėjo 6–7 kartus, rodo Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT) pristatyta 2011–ųjų veiklos ataskaita.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LVAT pirmininko Ričardo Piličiausko, daugiau nei pusė, tai yra 52 proc., pernai gautų bylų sudaro vadinamosios valstybės tarnybos bylos. Valstybės tarnautojai kreipiasi dėl neteisėto atleidimo, priemokų, tarnybinių atlyginimo neišmokėjimo ir pan. Pernai teismą pasiekė 1427 tokios rūšies bylos.

REKLAMA

„Nesame mokslininkai, analitikai, kurie specialiai domėtųsi tais dalykais, bet tai, matyt, liudija, kad valstybės tarnybos sektorių yra ištikusi krizė, kad yra toks didelis tokių bylų padaugėjimas teismuose", – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė R. Piličiauskas.

Taip pat pastebima tendencija, jog daugėja bylų, susijusių su Europos Sąjungos (ES) teisės bei Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos taikymu. Tai, anot LVAT vadovo, lemia, kad šalyje atsiranda daugiau šios srities specialistų, daug ES teisės aktų yra taikytini Lietuvoje. Tiesa, tokių bylų nagrinėjimas ilgai užtrunka, dėl to užsitęsia teismo procesas.

REKLAMA
REKLAMA

2010–aisiais taip pat gauta daug mokesčių bylų (239) ir bylų, susijusių su nuosavybės teisių atkūrimu ir žemės santykiais (179 bylos).

„Pastebime, kad teisme daugėja bylų dėl atsakomybės už žalą dėl valdžios institucijos veiksmų. Tai neblogas dalykas, žmonės stebi valdžios pareigūnų veiksmus ir, kadangi valdžios pareigūnai klysta, priima neteisėtus, nepagrįstus sprendimus, ieško tam tikros žalos įpareigojimų. Tokių bylų daugėja", – kalbėjo R. Piličiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų