REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje sekmadienio naktį kilusi pūga užvertė sniegu šiaurinius šalies pakraščius ir ypač pakenkė Šiaulių ir Tauragės apskričių keliams.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Šiaulių regiono kelių budėtojo Gendrūto Lukošaičio, sek­madienio rytą apskrityje net 40 proc. kelių buvo neišvažiuojami. „Nuo pat ryto dirbo visa technika – 11 barstytuvų, 18 greiderių ir 27 traktoriai, – pasakojo G.Lukošaitis. – Padėtis gerėja, bet blogiausia rajoniniuose keliuose. Vėl pradeda pažeme pustyti, randame vis naujų neišvažiuojamų kelių. Vidudienį pranešta, kad vienas vietinės reikšmės neišvažiuojamas kelias yra Akmenės rajone, o kitas – Šiaulių rajone, vedantis į Dirvonėnus".

REKLAMA

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, Telšių apskrityje vakar rytą buvo 15 proc. neišvažiuojamų kelių ir 30 proc. sunkiai išvažiuojamų. Tačiau, anot Telšių regioninių kelių įmonės atstovo, vidudienį dalis kelių jau buvo nuvalyti Plungės rajone, kur daugiausia siautė pūga. Sudėtingesnė padėtis buvo Mažeikių rajone, kur 21 proc. kelių buvo neišvažiuojami, o 8 rajoniniai keliai – labai sunkiai. Telšių rajone buvo užpustyti 4 keliai, o 7 proc. kelių vos ne vos išvažiuojami. Automobiliai labai sunkiai riedėjo keliu, vedančiu iš Telšių į Kauną. Nors kelininkai iki pietų buvo su technika pasidarbavę bent po vieną kartą visuose pagrindiniuose keliuose, pustomas sniegas vėl gulė ant jų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno regione sekmadienį nuo 6 val. visa technika valė pagrindinius kelius, o nuo 9 val. – rajoninius, kur iš ryto 10 proc. kelių buvo neišvažiuojami, o dar 25 proc. – sunkiau išvažiuojami. Po kelių valandų pagrindiniai keliai jau nebebuvo slidūs, tik vietomis drėgni, todėl visa technika nukreipta į užpustytus rajoninius kelius. Kelininkams daugiausia darbo buvo Kėdainių rajone. Šįkart pūga aplenkė Prienų rajoną.

Klaipėdos apskrityje vakar rytą buvo 13 proc. neišvažiuojamų kelių, o dar 25 proc. – sunkiai išvažiuojamų. Automobiliams kliudė ne tik sniegas, bet ir kylantis Nemuno upės vanduo, užliejęs 450 m kelio Šilutė–Rusnė. Vandens gylis šiame ruože siekė 65 cm. Vanduo buvo apsėmęs dar dešimtį Šilutės rajono kelių, o Pagėgių savivaldybės teritorijoje – 6 rajoninius kelius. Čia vandens gylis siekė 65–110 cm.

Olava STRIKULIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų