REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už dviejų kambarių keturiasdešimties kvadratinių metrų buto šildymą tytuvėniškių pensininkų šeima moka 172 litus. Mat dalį sąnaudų kompensuoja Savivaldybė. Jei nekompensuotų, jų sąskaitą būtų 562 litai. O temperatūra kambaryje — tik 8— 12 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbsti krosnelė ir antklodės

Į redakciją nežinodamas, kur dar daugiau besikreipti, paskambino tytuvėniškis Algirdas Giedraitis. 73 metų žmogus pasakojo, jog centralizuotai šildomame jo dviejų kambarių bute neįmanoma apsikęsti šalčio. Kartais kambariuose būna tik aštuoni laipsniai šilumos.

REKLAMA

„Žmona — ligonis. Serga cukralige. Guli apsiklojusi dviem antklodėm — ir tai šalta, — vos ne verkdamas pasakojo pensininkas. — Kartais nori nueiti į svetainę pažiūrėti televizoriaus. Neįmanoma išbūti. Apgaubiu antklodėm.“ Giedraičių bute yra krosnelė. Ja šildo vandens kolonėlę. Orkaitėje kepa valgį. Tai šiek tiek pašyla ir butas. Jei ne krosnelė, sušaltų gyvi. Gaila, kad nėra sienelės. Tuomet galėtų ir nesinaudoti centralizuota “šiluma“.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau atsijungti nuo bendro šildymo. Bet — nevalna. Vistiek reikėtų po 54 litus kas mėnesį mokėti“ — sakė Algirdas Giedraitis, baisėdamasis ir nerealia sąskaita. Už aštuonių laipsnių šilumą bute gruodžio mėnesį turi sumokėti 172 litus. Ši suma jau su Savivaldybės kompensacija.

Jeigu nekompensuotų, du ligoti pensininkai už faktiškai negaunamą paslaugą suplotų 562 litus už vieną mėnesį. Išeitų keturiolika litų už kvadratinį metrą. Vos ne viešbučio kaina!

Algirdas Giedraitis sako mokėtų tuos 172 litus nesiginčydamas, jeigu bent šiltai būtų. Pernai bute būdavę šilčiau. Bet paskui kaimynė pasirūpino, kad būtų įdėtas kažkoks siurbliukas. Nuo tada radiatoriai Giedraičių bute — vos drungni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pensininkas sako kelis kartus ėjęs pas katilinės viršininką. Tam kartui pakildavusi buto šiluma iki penkiolikos laipsnių, paskui vėl tekdavę šalti. „Gal jūs ką galėsit padėti?“ — maldavo žmogus.

Jeigu Giedraičių butui būtų tiekiama tiek šilumos, kiek reikalauja higienos normos, namas viršytų maksimalią šilumos suvartojimo normą, ir gyventojai negautų kompensacijos už šildymą. Bendrovės direktorius Stanislovas Adomavičius aiškino, jog tuomet gyventojams tektų mokėti net po aštuonis šimtus litų. Direktorius pasiūlė žurnalistei prisiimti atsakomybę už tai, kad name vos du belikę gyventojai mokės tokias sumas, tuomet tieksią namui daugiau šilumos.Gal tuomet gyventojai galėtų atsisakyti centralizuoto šildymo? „Kelmės šilumos tinklų“ direktorius tvirtina, jog nebūtų jokių problemų, jeigu visi trijų dar šildomų butų gyventojai susitartų ir nuspręstų nesinaudoti jų paslaugomis. Tuomet reikėtų susitvarkyti tik formalumus Savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų