REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remdamasi išorės patikros ataskaita, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) įvertino, kad Vilniaus dumblo apdorojimo įrenginių statyba vykdoma netinkamai. Gindama viešąjį interesą VPT dėl pažeidimų kreipsis į teismą, kadangi „Vilniaus vandenys" netinkamai vykdo sutarties įgyvendinimo priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnyba taip pat kreipsis į Vilniaus miesto savivaldybę, kaip įmonės savininkę, rekomenduodama svarstyti „Vilniaus vandenų" vadovybės atitikimą einamoms pareigoms.

REKLAMA

„Kalbame apie objektą, kurio vertė - 184 milijonai litų. Patikrinusi, kaip bendrovės „Vilniaus vandenys" užsakymu vykdomi įrenginių statybos darbai, VPT nustatė, kad objekto techninis ir darbo projektai nėra iki galo parengti, netinkamai vykdoma techninė priežiūra. Taip sukuriamos puikios sąlygos piktnaudžiavimui", - sako VPT direktorius Žydrūnas Plytnikas.

Tuo tarpu už projektą buvo sumokėta kaip už iki galo parengtą, o projektavimo kaina, atsižvelgiant į pastaraisiais metais Lietuvoje vykdytų projektų darbų sąmatas, kuriose projektavimo darbų kaina siekia vos 1-4 proc., yra neįprastai didelė ir sudaro 13,5 proc. projekto statybos ir montavimo darbų vertės.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nustatyta, kad sutarties tarp bendrovės „Vilniaus vandenys" ir įrenginius statančio Vokietijos ir Norvegijos konsorciumo "WTE Wassertechnik GmbH/Cambi AS" atlikimo užtikrinimo garantijos pateiktos 1,2 mln. litų mažesnei sumai, nei numatyta konkurso bei sutarties sąlygose. Teismų praktikoje laidavimo nepateikimas ar netinkamas pateikimas yra esminis sutarties pažeidimas, dėl kurių sutartys gali būti pripažįstamos niekinėmis.

Viešųjų pirkimų tarnyba konstatuoja, jog, atlikus vertinimui pateiktų dokumentų patikrą, nėra galimybės nustatyti faktiškai atliktų darbų apimties, nes pateikti atliktų darbų aktai nėra detalizuoti: nepateikti darbų rūšį ir apimtį patvirtinantys apskaičiavimai ir kiti dokumentai. Darbų sutarties aktai ir apmokėjimo už darbus dokumentai buvo pasirašomi tinkamai nepagrindžiant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl nustatytų pažeidimų Viešųjų pirkimų tarnyba kreipsis į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją dėl netinkamos techninės priežiūros funkcijos vykdymo. Tarnyba siūlys inspekcijai nagrinėti inžinieriaus atitikimą atestavimo reikalavimams ir, esant pagrindui, jo atestatą panaikinti.

Taip pat bus kreiptasi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją dėl objekto statybų metu nustatytų statybos techninių reglamentų (STR) pažeidimų bei prašoma detaliai patikrinti objekto statybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų