REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių Tautinis Centras (LTC) išplatino pareiškimą,  kuriame reiškiamas nerimas  dėl spaudoje pasirodžiusių pareiškimų apie Lietuvos mokyklas turinčius pasiekti mokymo projektus, kurių ugdymo turinys gali labai neigiamai paveikti mokinių psichiką, moralę, seksualinę tapatybę ir socialinę saviraišką.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš tokių projektų - „Mokytojų, moksleivių, tėvų ir NVO atstovų tarpkultūrinių gebėjimų plėtra“ - remiasi J. Reingardės, N. Vasiliauskaitės ir R. Erentaitės parengtu tyrimu „Tolerancija ir multikultūrinis ugdymas bendrojo lavinimosi mokyklose“.  Šis  tyrimas yra parengtas pagal pabėgėlių integracijos programą, tačiau tyrimo rekomendacijose kaip svarbiausia problema išskiriama tai, kad mokyklose per mažai kalbama apie homoseksualumą, teigia LTC.

REKLAMA

LTC  kategoriškai prieštarauja bet kokiai homoseksualumo propagandai Lietuvos mokyklose bei viešajame gyvenime. Bet kokios panašios iniciatyvos, programos ir metodai neturi gauti jokio palaikymo visose Lietuvos Respublikos institucijose.

Kadangi šie esminiai ir jautrūs dalykai susiję su vaikų seksualiniu auklėjimu, tačiau buvo neatsiklausta visuomenės nuomonės ir savavališkai nuspręsta diegti mokyklose eksperimentines programas, kuriomis siekiami tikslai remiasi suinteresuotų visuomeninių (gėjų ir lesbiečių) organizacijų nuomonėmis, bet ne patvirtintais Lietuvos specialistų – psichologų ir pedagogų - tyrimais, Lietuvių Tautinis Centras kreipiasi ir į Lietuvos Generalinę prokuratūrą prašydamas inicijuoti tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso, teigiama pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų