REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lukoševičiūtė yra vienintelė konkurso „Nauja daina 2010“ dalyvė, kurios kūryba finaliniame koncerte skambės du kartus: žodžius dainai „Baltas rytas“ žinoma moteris parašė kartu su dainininke Rosita Čivilyte, o dainos „Aš esu žmogus“ tekstas – individualus autorės darbas. Ar tai padės R. Lukoševičiūtei nuskinti laurus autorių konkurse, paaiškės tiesioginėje koncerto transliacijoje per LNK televiziją jau penktadienį, 19.10 val.

REKLAMA
REKLAMA

Ir kaip atlikėja, ir kaip žodžių autorė žinoma moteris konkurse „Nauja daina 2010“ pati ant scenos nelips. Finaliniame koncerte jos dainą „Baltas rytas“ atliks žodžių bendraautorė ir muzikos autorė Rosita Čivilytė su Egle Jakštyte , o antrąją dainą dainuos grupė „elFUEGO“.

REKLAMA

„Manęs labai dažnai klausia, ar negaila atiduoti gražių tekstų kitiems atlikėjams ir nedainuoti pačiai. O aš sakau, kad geriau tegul žodis skamba, negu guli stalčiuje. Jei man skirta būti labiau kūrėja, nei atlikėja – labai gerai. Žinokit, apima nepaprastas jausmas, kai išgirstu per radiją kito atlikėjo dainuojamą dainą su mano sukurtu tekstu, – pasakoja Rūta Lukoševičiūtė. – Šį kartą ant scenos nelipsiu: kai noriu dalyvauti – dalyvauju, kai nenoriu – nedalyvauju. Tačiau šį kartą išėjo taip, kad net nedainuodama dalyvauju.“

REKLAMA
REKLAMA

„Aš autorius būnu labai labai retai. Tai spontaniškas reikalas. Dažniausiai kuriame klasėje, su mokiniais. Ir jei tai, ką sukuriame,  būna išgirsta ir pripažinta – man pasidaro labai malonu, – sako autorės rolėje atsidūrusi dainos „Baltas rytas“ bendraautorė R. Čivilytė. – Lietuva turi daug gerų atlikėjų, autorių, dainuojančių ir šokančių žmonių, kuriems reikia terpės pasirodyti. Kuo daugiau bus tokių konkursų kaip šis, tuo daugiau turėsime talentingų žmonių.“

„Kreipiuosi į jaunuosius kūrėjus: nesėdėkite po lapais, negalvokite, kad esate niekam nereikalingi. Nesislėpkite, pasirodykite, jūs tikrai reikalingi. Džiaugiuosi, kad toks konkursas vyksta, džiaugiuosi, kad yra kas jį organizuoja, ir kad yra žmonių, nebijančių pasidalinti savo kūryba“, – neišdrįsusius dalyvauti kolegas kurti ragina R. Lukoševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustos, ką darys, jei bent viena daina laimės konkurso finale, moterys juokdamosi tvirtino, jog pasaulis nuo to neturėtų pasikeisti. „Mes, ko gero, nusipirktume šampano butelį ir per pusę jį išgertumėme. O jei rimtai, atsirastų dar viena populiari daina ir tiek“, – pokalbį baigė konkurso finalininkės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų