REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos Lordų rūmų narys antradienį pripažintas kaltu dėl sukčiavimo. Jis tapo pirmuoju aukštųjų parlamento rūmų nariu, nuteistu dėl 2009 metais kilusio skandalo, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Johnas Tayloras, žinomas kaip lordas Tayloras iš Voriko, pirmasis juodaodis konservatorius lordas, iš parlamento susigrąžinęs tariamai kelionėms ir nakvynei išleistus pinigus, nors iš tiesų gyveno Londone.

REKLAMA

Iš viso per vadinamąjį parlamentinių išlaidų skandalą, kuris sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą ir paskatino pačios sistemos pertvarką, keliems šimtams parlamentarų buvo liepta grąžinti daugiau nei 1 mln. svarų sterlingų. Tada laikraščiai išsiaiškino, kad Britanijos parlamento nariai susigrąžino išlaidas už įvairius pirkinius – nuo tualetinio popieriaus iki šunų maisto.

58 metų teisininko išsilavinimą turintis J. Tayloras parlamento išlaidų biurui pateikė duomenis, kad gyvena Oksforde. Tačiau namas Oksforde priklausė jo sūnėnui. Iš viso parlamentaras nuo 2006 metų kovo iki 2007 metų spalio susigrąžino 11 277 svarus sterlingų. Teismo metu jis prisipažino, kad taip elgėsi patartas savo kolegų lordų.

J. Tayloras buvo paleistas už užstatą. Bausmė jam bus skirta vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų