REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

30 tūkstančių litų kyšį iš vienos kauniečių šeimos paėmęs buvęs Generalinės prokuratūros prokuroras E. V. turėtų išvengti griežtos bausmės.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbų klausimą“ aptarė degalinėje

Pernai vasarą prie vienos Kauno degalinių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų sulaikytas ir netrukus iš Generalinės prokuratūros atleistas prokuroras E. V., savo kaltę pripažino bei tikisi palankaus teismo sprendimo.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Kauno apygados teisme parodymus davė ir tyrėjai, kurie dirbo kartu su E. V. Tuometiniam prokurorui skambino įtariamojo Manto Pekarsko tėvas, prašęs, kad jo sūnui būtų sušvelninta kardomoji priemonė – suėmimas pakeistas piniginiu užstatu.

Tąsyk įjungus telefono garsiakalbį minėtą pokalbį girdėjo ir visi kabinete buvę tyrėjai. E. V. pašnekovui nieko nepažadėjo, tačiau ištarė iškalbingą frazę: „Šis klausimas bus svarstomas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus šiam pokalbiui prokuroras su tyrėjais sutarė, kad vis dėlto reikia kreiptis į teismą ir prašyti M. Pekarskui pratęsti suėmimą. Baimintasi, kad įtariamasis, paleistas į laisvę, gali slėptis, daryti įtaką liudininkams, naikinti įrodymus.

Tačiau kitą dieną E. V. nuomonė kardinaliai pasikeitė. Kaip paaiškėjo, prokuroras išskubėjo į Kauną ir iš įtariamojo tėvo pareikalavo 30 tūkst. Lt.

Pasklidus šiai žiniai bei nušalinus E. V. nuo tyrimo, teismas  M. Pekarskui švelnesnės kardomosios priemonės neskyrė – suėmimas buvo pratęstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtakingas tėvas - neišgirstas

„Balsas.lt savaitės“ žiniomis, susikompromitavusio E. V. karjera bene labiausiai rūpinosi jo tėvas - Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGAA) vadovas Edmundas V.

Kartą jis pats dalyvavo viename Kauno apygardos teismo posėdyje ir pripažino nuoširdžiai apgailestaująs dėl sūnaus nuopolio.

Prieš patekdamas į STT akiratį, E. V. kuravo garsaus Vilniaus striptizo klubo „Eden Club“ bylą, kurioje tarp įtariamųjų galimai vertusių šokėjas dirbti prostitutėmis yra minimi ir šiuo metu kalinčio žurnalisto Vito Lingio žudiko, legendinės „Vilniaus brigados“ smogiko Igorio Achremovo broliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų