REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po „Respublikos„ publikacijos „Nuo 65–erių be psichiatro nė žingsnio?“ Seimo narys Evaldas Jurkevičius skubiai atsiėmė siūlymą iš 65 metų ir vyresnių piliečių reikalauti psichiatro pažymų, kad jie – sveiko proto. Norėta papildyti Notariato įstatymą nuostata, kad senjorai, sudarantys turtinius sandorius, notarui privalo pateikti tokį dokumentą.

REKLAMA
REKLAMA

– Atsiėmėte įstatymo projektą, kurį vyresnio amžiaus Seimo nariai atvirai vadino žmonių diskriminacija ir nesąmone? – “Respublika" vakar klausė E.Jurkevičiaus.

REKLAMA

– Labai teisingai. Įstatymo papildymo projektą atsiėmiau. Rinkimų metu netinkamas laikas politikuoti. Reikia su žmonėmis susitikinėti, programas rengti. Be to, Seimo nariai Petras Gražulis ir Valentinas Mazuronis chuliganiškai pasielgė, iš projekto išsijuokė.

– Bet jūsų pasiūlytas Notariato įstatymo projekto papildymas papiktino ir jūsų frakcijos garbaus amžiaus narius.

– Pirmą kartą girdžiu. Ką papiktino?

– Arimantą Dumčių ir Vidą Mariją Čigriejienę.

– Man niekas nieko nekalbėjo ir nieko nesakė.

– Gal vertėtų inicijuoti ir Rinkimų įstatymo pataisą? Tarkime, kad visi kandidatai pateiktų Vyriausiajai rinkimų komisijai pažymas apie savo psichinę sveikatą?

REKLAMA
REKLAMA

– Noriu atkreipti dėmesį, kad pažymas dėl 65 metų ir vyresnių asmenų būsenos būtų išdavinėję šeimos gydytojai. Įvertinę žmogaus regą, klausą, fiziologiją, psichologiją. Poliklinikoje tokios pažymos kainuotų iki 30 litų, o kai kur visai nereikia mokėti. Dabar notarai savarankiškai sprendžia, kam reikia atnešti pažymą apie sveikatos būklę. Yra notarų nuomonė, kad tokių pažymų reikia. Klaipėdos Šv.Brunono Kverfurtiečio parapijos klebonas Stanislovas taip pat man papasakojo istoriją, kaip garbaus amžiaus senolė prarado savo butą. Neturi giminių ir nežino, kam perleido savo nuosavybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– O rinkėjai nežino, ką renka. Rinkėjai – kaip ta senolė. Tik praranda ne butą, bet pasitikėjimą išrinktaisiais politikais. Gal inicijuotumėte įstatymo pataisą, kad būsimi politikai, o ypač – būsimos Vyriausybės nariai iš anksto pateiktų pažymas apie savo intelekto koeficientą.

– Aš tuo klausimu nesidomėjau. Kai pradėsiu skaityti Rinkimų įstatymą, į šią pastabą atkreipsiu dėmesį. O kur problema? Problema, kai rinkėjai nenustato, už ką atiduoda balsus. Rinkėjas turi būti smalsus ir paklausti kandidato apie jo sveikatos būklę.

Olava STRIKULIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų