REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis siūlo Vyriausybei sutaupyti milijoną reorganizuojant Migracijos departamentą. Kodėl tik dabar ir kodėl tik milijoną?

REKLAMA
REKLAMA

R.Palaičio siūlymu nuo gegužės po reorganizacijos departamente liktų 80 pareigybių. Šiuo metu ten dirba 111 darbuotojų.

REKLAMA

31 pareigybės panaikinimas per metus leistų sutaupyti 1 milijoną ir dar 50 tūkst. litų.

Vidaus reikalų ministerija mažina pareigybių skaičių nuo gegužės perduodama Policijos departamentui kai kurias Migracijos departamento funkcijas. Jos susijusios su asmens tapatybę ir Lietuvos pilietybę patvirtinančių dokumentų išdavimo policijos įstaigų migracijos tarnybose organizavimu.

Lietuvos piliečiams, kurie dokumentus pasui išduoti ar pakeisti pateikė Lietuvos diplomatinėms atstovybėms ir konsulinėms įstaigoms užsienio valstybėse, išduos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Darbuotojų Migracijos departamente sumažės, kai bus optimizuotos ir kitos jo vykdomos funkcijos.

Kodėl taip ilgai laukta ir nenorėta kasmet sutaupyti po tą milijoną litų? Ar yra įvertinta, kad gal apskritai galima apsieiti be Migracijos departamento ir sutaupyti daugiau milijonų iš tiesų reikalingas funkcijas perdavus kitoms giminingoms tarnyboms? Vakar laiko į šiuos klausimus atsakyti vidaus reikalų ministras R.Palaitis nerado.

Štai filosofas Krescencijus Stoškus įsitikinęs, kad Lietuvoje daugelis įstaigų yra imitacinės. Jos kopijuoja vakarietiškus pavyzdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bent aš nesu girdėjęs, kokius darbus yra atlikusi ši institucija, – „Respublikai“ sakė K.Stoškus. – Dabar mes kalbame apie emigraciją. Manau, tam departamentui turėtų rūpėti ir reemigracija. Galbūt jie kontroliuoja, turi kokią programą, tačiau į viešumą mažai teišeina. Gal reikėtų kelti klausimą, kad tas departamentas apskritai turėtų įrodyti savo efektyvumą. Kai apie įstaigos veiklą nieko nesužinai, galima galvoti, kad krizė iš tikrųjų yra geras būdas apsivalyti nuo nereikalingų žmonių. Redukavus daugelį funkcijų aparato efektyvumas padidėtų. Visi pajustų, kad yra kontroliuojami“.

Jaunius POCIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų