REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likusius žiemoti vandens paukščius reikėtų maitinti kasdien, o gulbes – net tris kartus per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo šalčiau, tuo daugiau reikia maisto. Jei spiginant 25–30 laipsnių šalčiui dieną kitą paukščius užmiršime palesinti, silpnesnieji gali žūti.

REKLAMA

Gulbės nebylės paros maisto norma yra 800–1 000 g. Antys, gulbės maitinamos tol, kol pavasarį tirpstant ledui pačios išsiskirsto į perėjimo vietas. Nepatartina berti lesalą ant ledo pakrantėje, kur gausu varninių paukščių. Reikėtų berti prie pat properšų, o geriausia – tiesiai į vandenį 5–10 cm gylio seklumose. Giliau maistą patartina berti ant sukaltų maždaug 2×1 m plaustų ar platformų. Lesalą žiemojantiems paukščiams patogu berti ant plausto, padaryto iš lentų ir tuščių statinaičių (jas galima pakeisti plastikiniais buteliais).

REKLAMA
REKLAMA

Vandens paukščiams tinkamas lesalas yra miežiai, avižos, kviečiai, javų pelai su piktžolių sėklomis, kombinuoti pašarai, maisto atliekos: balta duona, virtos bulvės ir kitos daržovės.

Grūdus reikėtų duoti sudaigintus – apie 10 parų palaikytus vandenyje.

Gulbes patartina lesinti tris kartus per dieną: rytą duodama maždaug pusė dienos raciono, per pietus ir vakarop – kita pusė. Antims taip davinį skirstyti nebūtina, bet svarbu leisti paukščiams sulesti visą atneštą lesalą, tik tuomet duoti kitą porciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų