REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį vykusiame pirmajame šiais metais Nacionalinės kūno kultūros ir sporto tarybos posėdyje naujuoju jos pirmininku išrinktas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios pareigos – svarbios ir atsakingos. Sutikdamas jas eiti dar didesnę atsakomybę jaučiu ir todėl, kad šiais metais Lietuvoje rengiamas išskirtinis sporto įvykis – Europos vyrų krepšinio čempionatas“, – sakė vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

REKLAMA

Nacionalinės kūno kultūros ir sporto tarybos posėdyje paskirtas ir tarybos pirmininko pavaduotojas. Juo tapo Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės direktorius Klemensas Rimšelis.

Išrinkus naujus vadovus, Nacionalinės kūno kultūros ir sporto tarybos nariams pristatytas Kūno kultūros ir sporto departamento 2011-2013 m. strateginis veiklos planas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus įsakymo dėl leidimų organizuoti Lietuvoje tarptautinius sporto renginius bei Vyriausybės nutarimo dėl sportininkų skatinimo projektai. Taip pat pateikta informacija apie valstybės biudžeto lėšų skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už panaudotas lėšas tvarkos aprašo projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė kūno kultūros ir sporto taryba suburta vadovaujantis Kūno kultūros ir sporto įstatymu. Viena pagrindinių tarybos funkcijų – aptarti Vyriausybei teikiamus teisės aktų, susijusių su kūno kultūra ir sportu, projektus ir teikti dėl jų pasiūlymus, taip pat informuoti visuomenę apie valstybės institucijų ir nevalstybinių sporto organizacijų veiklą plėtojant ir propaguojant kūno kultūrą ir sportą.

Nacionalinę kūno kultūros ir sporto tarybą sudaro pagrindinių sporto organizacijų, Vyriausybės, ministerijų ir Seimo atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų