REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį Seimo rūmuose burtais nustatyti politinių partijų, dalyvaujančių savivaldybių tarybų rinkimuose, rinkimų numeriai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį numerių nustatymo būdą reglamentuoja Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas.

Traukti burtus gausiai susirinko partijų lyderiai, sekretoriatų darbuotojai, rinkimų štabų atstovai. Ištraukę numerius kai kurie neslėpė džiaugsmo, kiti manė, kad burtų traukimo ceremonijoje jiems galėjo labiau pasisekti, tačiau dauguma skaičių magijos nesureikšmino.

REKLAMA

10–ąjį numerį Darbo partijai ištraukusi Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė sakė esanti labai patenkinta, nes 10–tukas lydėjo šią partiją ir per Seimo rinkimus.

Lietuvos liaudies partijos lyderė Kazimira Prunskienė mano, kad jos ištrauktas 44 numeris yra geras skaičius.

„Pirmiausia abu skaičiai vienodi. Iš tos gausybės įvairių skaičių, kurie kartais esti chaotiški, atskiri skaičiai neturi jokio ryšio, 44 labai įsimenamas. 4 + 4 = 8, o 8 yra taip pat susijęs su mūsų partijos ženklu – saulute, kurios viduryje yra aštuoni skyreliai“, – tokius sutapimus pastebėjo K. Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ji mano, kad sėkmę rinkimuose lemia darbas. „Laimėsime tiek, kiek mums žmonės skirs, tiek, kiek nusipelnome. Turime dar visą mėnesį padirbėti, paaiškinti, parodyti žmonėms, kokius prioritetus mes turime, ką galėtume padėti nuveikti viename ar kitame mieste, kaime“, – Eltai sakė politikos senbuvė, ekspremjerė K. Prunskienė.

Socialdemokratai savivaldos rinkimuose turės 70–ajį numerį. „Numeris nėra taip svarbu, svarbu žmonių veikla ir bendravimas. Tačiau džiaugiuosi, kad numeris apvalus, įsimintinas. Manau, kad septynetas visada žymi sėkmę, o čia 10 kartų didesnė sėkmė. Tikiuosi, kad mes tikrai įvykdysime savo tikslą laimėti 400 vietų“, – Eltai sakė 70–ąjį numerį ištraukęs socialdemokratas Juozas Olekas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

122 numerį Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) ištraukusi Vilniaus rajono merė Marija Rekst mano, kad per rinkimus kiekvienas numeris gali būti laimingas, nes tai ne nuo numerio priklauso.

„Kai kuriuos skaičius galbūt lengviau įsiminti, tačiau rinkėjai balsuoja visų pirma už asmenį ar už partiją, kuriais jie pasitiki, kuriuos remia. LLRA stabiliai veikia, nesusikompromitavo, neįklimpo į skandalus. Tikiuosi, kad per praeitus savivaldos rinkimus laimėtus 53 mandatus pavyks ne tik išsaugoti, bet ir pagerinti rezultatą“, – sakė M. Rekst.

REKLAMA

Partijų ištrauktieji numeriai:

Darbo partija – 10;

Partija „Jaunoji Lietuva“ - 12;

Liberalų ir centro sąjunga – 16;

Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija – 33;

Politinė partija „Rusų aljansas“ - 41;

Lietuvos liaudies partija – 44;

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga – 51;

Tautos prisikėlimo partija – 62;

Naujoji sąjunga (socialliberalai) – 64;

Lietuvos socialdemokratų partija – 70;

Lietuvos laisvės sąjunga – 83;

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai - 94

Socialistinis liaudies frontas – 110;

Žemaičių partija – 116;

Lietuvos socialdemokratų sąjunga – 117;

Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 122;

Politinė partija „Profesinių sąjungų centras“ – 123;

Lietuvos pensininkų partija – 127;

Lietuvos centro partija – 138;

Partija „Tvarka ir teisingumas“ - 140

Krikščionių partija – 142;

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – 143;

Lietuvos rusų sąjunga – 145.

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko teigimu, per savivaldybių tarybų rinkimus mandatų sieks 14 tūkst. kandidatų. Tai reiškia, kad į vieną vietą pretenduoja net 10 asmenų.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks vasario 27 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų