REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija nepritaria Vyriausybės užmojams dar kartą apmokestinti studentus

REKLAMA
REKLAMA

Seimo LSDP frakcija nepritaria Vyriausybės ketinimams priversti vyresnius nei 25 metai studentus mokėti Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokestį. Trečiadienį Vyriausybė žada iš naujo svarstyti, už kuriuos studentus valstybė turėtų mokėti PSD mokestį.

REKLAMA

„Tai diskriminacinis sprendimas, kuris supriešins studentus, o ekonominė nauda bus tikrai labai menka. Juo labiau, kad pasiūlymuose esamos nuostatos prieštarauja ir mokymosi visą gyvenimą koncepcijai, kurią Lietuva įsipareigojo įgyvendinti kaip ES narė ir Bolonijos Proceso dalyvė“, - įsitikinęs Seimo LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Olekas.

Pasak J.Oleko, Vyriausybės nariai, matyt, nelabai žino, kad Lietuvoje yra studijų programų, kurios užtrunka 8-10 metų, tad toks Vyriausybės sprendimas dar labiau paskatintų jaunų žmonių emigraciją. „Nepagalvota ir apie tokią aplinkybę, kad Lietuvos studentės bus priverstos atsisakyti minties gimdyti vaikus, nes grįžusios į studijas po vaiko priežiūros atostogų, greičiausiai patektų į tos amžiaus grupės studentų gretas, kuriems tektų mokėti PSD“, - sako J.Olekas.

Socialdemokratai kviečia Vyriausybę išgirsti studentų organizacijų išdėstytus argumentus apie siūlomą racionalesnį mokesčio skaičiavimą. Studentų organizacijų įsitikinimu, visiems studentams apdrausti reikalingos 18 mln. litų lėšos valstybės biudžete yra, nes šiuo metu Valstybinei ligonių kasai už studentų sveikatos draudimą valstybė permoka vis dar neskaičiuodama kiek iš dieninių ir nuolatinių studijų formų studentų dirba ir patys susimoka PSD įmokas per mokestinę sistemą. Šios lėšos ir galėtų būti panaudotos visų studentų draudimui padengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų