REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukso kainos smuktelėjo iki dviejų mėnėsių minimumo, kadangi investuotojai ėmė domėtis rizikingesniais aktyvais.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio popietę (15.35 val.) auksas buvo parduodamas po 1343,40 JAV dolerio už Trojos unciją, o ketvirtadienį, baigiant prekybą, jo kaina buvo 1345,40 JAV dolerio. Anksčiau ji buvo nukritusi iki 1340,80 dolerio, rašo “Reuters“.

REKLAMA

Analitikai pastebi investuotojų lėšų nutekėjimą iš aukso rinkos, pasirodžius geriems statistiniams duomenims iš JAV ir sumažėjus būgštavimams dėl skolų euro zonoje.

,,Ilgalaikė kainų didėjimo tendencija išlieka, bet akivaizdu, kad dabar nėra tokių priežasčių auksui pirkti, nes pasaulinės krizės ir krizės Europoje gilėjimo, dolerio silpnėjimo ir infliacijos baimė atsitraukia",- sakė banko ,,Commerzbank" analitikas Jugenas Weinbergas.

,,Auksas buvo lyg baimės indikatorius, o kadangi baimė traukiasi iš rinkos, kainos mažėja".

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad tikėtina, jog 2011 metais aukso kainos,vis dėlto, išaugs.

Kainas penktadienį palaikė dolerio kurso mažėjimas euro atžvilgiu iki dviejų mėnesių minimumo, didėjant investuotojų optimizmui dėl euro zonos perspektyvų.

Pardavimų agentai Mumbajuje praneša apie paklausos išaugimą Indijoje – didžiausioje pasaulyje aukso rinkoje – kadangi kainos sumažėjo iki žemiausio lygio nuo praėjusių metų lapkričio.

Sidabro kainos nukrito iki septynių savaičių minimumo – 27,10 JAV dolerio už unciją, o penktadienio popietę (15.35 val.) sidabras buvo parduodamas po 27,27 JAV dolerio už unciją. Ketvirtadienį, prekybai baigiantis, jo kaina buvo 27,48 dolerio. Didžiausio pasaulyje ,,sidabrinio" ETF fondo ,,iShares Silver Trust" atsargos ketvirtadienį sumažėjo daugiau kaip 10 tonų, o nuo metų pradžios – 346 tonomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Sidabro naudotojai pramonininkai po neseniai padidėjusių kainų ieško jo pakaitalų. Be galo svarbu, kad sidabrui atsirastų paklausa iš investuotojų pusės", - sakoma banko ,,Barclays Capital" ataskaitoje.

Platina atitinkamai kainavo 1809,24 JAV dolerio už unciją ir 1808,50 dolerio, paladis – 808,97 ir 808,47 dolerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų