REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau artimiausioje ateityje kelininkai nebegalės teisintis gatvių nevalantys dėl jiems trukdančių kelkraščiuose paliktų automobilių. Vyriausybę tuoj pasieks pasiūlymas, kad šiems trukdančios, nors paliktos leistinoje vietoje, mašinos būtų nutempiamos.

REKLAMA
REKLAMA

Šiųmetė žiema parodė, kad kelininkai nepajėgūs tinkamai ir laiku susidoroti su miestų gatvių valymu. Tai jiems trūksta technikos, tai smėlio, tai trukdo kelkraščiuose palikti automobiliai.

REKLAMA

Nutemps priverstinai

Tačiau galbūt jau kitą žiemą kelininkai nebegalės šitaip teisintis, mat Susisiekimo ministerija (SM) jau svarsto Kauno mero Andriaus Kupčinsko pasiūlymą, kad net ir leistinoje vietoje paliktas automobilis gali būti priverstinai nuvežtas, jei trukdo darbuotis gatvių tvarkytojams.

Jei pasiūlymui bus pritarta, jis papildys Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, kurio kai kurių straipsnių pakeitimai šiuo metu kaip tik yra rengiami.

REKLAMA
REKLAMA

Daugybė nežinomųjų

Jų rengėjui, SM Saugaus eismo skyriaus vyriausiajam specialistui Gintarui Pilipavičiui Kauno mero idėja atrodo nebloga. Aišku, jeigu bus tinkamai įgyvendinta. Tačiau kol kas ji įstatymo pataisų rengėjui kelia daugiau klausimų nei atsakymų.

“Kas tuos automobilius nutemps? Kur? Kas už tai mokės? Ar turės savivaldybės tam pakankamai pinigų? Kaip bus informuojami vairuotojai, kad jų automobiliai bus ar jau yra priverstinai nuvežti?„ – klausimų pažėrė G.Pilipavičius. Atsakymų į juos jis nežinantis, nes “ne ministerija yra siūlymo iniciatorė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu šalyje jau galioja tvarka, pagal kurią automobilis priverstinai gali būti nutemptas net iš vietos, kur stovėti leidžiama. Bet tai daroma, jeigu automobilis trukdo valstybės institucijoms ar tarnyboms atlikti gelbėjimo darbus ar likviduoti avarijos padarinius, ir iš vietų, kurios turi būti atlaisvintos dėl rengiamų oficialių vizitų.

Šiuo atveju transporto priemonės savininkas ar valdytojas neatlygina išlaidų, susijusių su transporto priemonės priverstiniu nuvežimu.

Nieko nekainuos?

Kelių eismo policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius aiškino, kad jeigu naujajam siūlymui bus pritarta, automobiliai bus nutempiami į artimiausią vietą, kur jie netrukdytų valymo darbams. “Tai gali būti gretima gatvė, kiemas ar mokama stovėjimo aikštelė. Iš automobilio savininko tokiu atveju joks mokestis nėra renkamas, nes mašiną jis paliko leistinoje vietoje„, – aiškino G.Aliksandravičius. Apie tai, kur automobilis nutemptas, jo savininkas galės sužinoti policijoje. Kalbėdamas apie galimą automobilių nutempimą dėl kelių valymo, G.Aliksandravičius pažymėjo, kad jokių neigiamų finansinių pasekmių automobilio savininkas dėl to neturėtų patirti.

Laura LAPĖNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų