REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Black Eyed Peas – The Beginning

Black Eyed Peas – The Beginning

REKLAMA

„The Black Eyed Peas“ ketveriukė nuo pat susikūrimo maždaug 2001 metais kiekvienu išleidžiamu albumu sau iškelia naują iššūkį ir kiekvienu kitu albumu jį įveikia. Muzikos kritikai ir konkurentai kraipo galvas – jų albumai kuo toliau, tuo geresni.

REKLAMA
REKLAMA

2009 metais „The Black Eyed Peas“ į muzikos viršūnes šovė su albumu „The E.N.D.“, nors ir prieš jį grupė mėgavosi muzikinio pasaulio pripažinimo ir šlovės spinduliais. Bet „The E.N.D.“ buvo iškart įvertintas kaip lūžis, kaip albumas, kuris visą pasaulį išmokė rašyti „The Black Eyed Peas“. Tada išgirdome mažiau hiphopo, daugiau šokių muzikos – ir gerai! „The Beginning“ sėkmingai tęsia šią tendenciją ir neleidžia „The Black Eyed Peas“ vadinti hiphopo kolektyvu, kaip kad anksčiau.

REKLAMA

Perklausyti „The Beginning“ – tai kaip praleisti laukinę naktį klube, rytą net gėdytis, o kitą vakarą vėl tą patį pakartoti.

Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Kanye West jums pristatinėti turbūt nereikia. Amerikos hiphoperis turbūt yra vienas labiausiai apkalbamų ir kritikuojamų bei mylimų vyrų atlikėjų šiuo metu. Ir dėl muzikos, ir dėl skandalų. Šiandien vertiname penktąjį Kanye albumą intriguojančiu pavadinimu „My Beautiful Dark Twisted Fantasy“.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiai patvirtina, kad Kanye muzikos pasaulyje sekasi geriau nei tik gerai. Naujoji kompaktinė plokštelė debiutavo pirmu numeriu Kanye gimtojoje Amerikoje ir per pirmą savaitę buvo parduota beveik pusė milijono kopijų tiražu. Muzikos pasaulio užkulisuose sklando legendos, kaip Kanye įrašams ištaškė 3 mln. dolerių ar net miegodavo įrašų studijoje ir vis kviesdavosi muzikantus, bendradarbius. Pasirodžiusio albumo puikus įvertinimas pateisina visą sunkų Kanye darbą. Prie Kanye fantazijos įrašų prisidėjo keliasdešimt muzikos vardų, tarp kurių: The RZA, Pusha T, Nicki Minaj, T.I., Jay-Z, Eminem, Lil Wayne, John Legend, Fergie, Rihanna, M.I.A., Seal, Beyoncé Knowles, Kid Cudi, Santigold, Alicia Keys ir daug kitų. Įvairiaspalvis albumo svečių sąrašas nestebina, kai paleidę CD išgirstame agresyvų muzikos garsų ir stilių koliažą, paskanintą didybės, egoizmo, sekso, turtų, savęs ieškojimo temomis. Pavargusio, niekuomet viskuo nepatenkinto šiuolaikinio didmiesčio hedonisto portretas – taip galima būtų apibrėžti Kanye piešiamą fantazijos herojų. Stiprūs dainų žodžiai ir vienu muzikiniu stiliumi neapibūdinama muzika – Kanye atskleidžia savo kaip reperio, tekstų rašytojo ir muzikos kūrėjo talentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

My Chemical Romance – Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys

Tikriems „My Chemical Romance“ gerbėjams nereikia pasakoti, ką reiškia naujo grupės albumo pavadinimas. Nežinantiems, trumpai papasakosime, kad po pavadinimu Killjoys slepiasi grupės muzikantų alter-ego herojai, turintys savo vardus. Ketvirtojo rokerių „My Chemical Romance“ albumo idėja – Killjoys ketveriukės gyvenimas 2019 metų Kalifornijoje. Jie – nusikaltėliai, kuriems grupės nariai sugalvojo gyvenimo istorijas, intrigas ir nuotykius. Jie jau pasirodė ir grupės video klipuose naujo albumo dainoms „Na Na Na“ ir „SING“.

REKLAMA

Albumas „Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys“ skamba natūraliai ir užtikrintai. Grupė auga muzikine, vizualine ir idėjine prasmėmis. Sunku patikėti, kad klausomės tų pačių „My Chemical Romance“. Ir jie ne tik suaugę – toks jausmas, kad kurdami naujas dainas jie mėgavosi procesu kaip niekad anksčiau. Jei buvote jų fanas anksčiau, turbūt prireiks laiko naujam skambesiui prisijaukinti – juk buvome įpratę „My Chemical Romance“ matyti ir girdėti liūdnus ir susikaupusius, o ne žaidžiančius karą savo susikurtame nuotykių pasaulyje.

REKLAMA

a-ha – 25 Years Anniversary

Gal prisimenate, kiek jums buvo metų, kai pirmą kartą išgirdote „a-ha“ super hitą „Take on me“? Galbūt tai įvyko praėjus daug metų nuo to, kai 1985 metais daina buvo išleista albume „Hunting High and Low“? Taip, grupei „a-ha“ jau suėjo 25-eri metai. Atsisveikindami su scena, muzikantai savo koncertą šiemet surengė ir Vilniuje. O dabar dovanoja ir pirmųjų grupės įrašų rinktinę, pavadintą „25 Years Anniversary“.

Dvigubame albume sudėta dalis pirmų dviejų „a-ha“ albumų „Hunting High and Low“ ir „Scoundrel Days“ dainų. Tai muzika iš tų pačių „Take on me“ laikų, kai „a-ha“ buvo laikoma vieno hito grupe. Po 25-erių metų matome, kad kritikai klydo. Todėl pasimėgaudami „a-ha“ nueitu muzikiniu keliu, leidžiame kompaktinę plokštelę ir prisimename devyniasdešimtųjų pop muziką, kuri ir šiandien skamba itin maloniai ir kokybiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sasha Song – Sasha Song. Dima Šavrov

1995 metais dvylikametis Dima Šavrov stulbinamai išpopuliarėjo sudainavęs dainą „Mamai“. Susižavėję berniuko vokalu gerbėjai nežinojo, kad tik šiais metais dainininkas įrašys savo albumą. Prieš keletą metų grįžęs gyventi į Lietuvą ir Sasha Song slapyvardžiu pasivadinęs Dima skubėjo tiek laiko lauktą albumą išleisti pries šv. Kalėdas. „Norėjau, kad tai būtų dovana klausytojams“, – sakė Sasha Song.

RnB ir pop stiliaus muzikos albume – romantiškos ir lengvos dainos lietuvių bei anglų kalba. Artimiausiuose dainininko planuose – ir albumo perleidimas anglų bei rusų kalba. Ambicingai nusiteikęs Sasha Song albumą „Sasha Song. Dima Šavrov“ įrašinėjo trejus metus, todėl jame randame ir jau išpopuliarėjusių kūrinių, kaip „Miss Kiss“, „Pasiklydęs žmogus“ ir kitų. Daugeliui jau pažįstamas Sasha Song skambesys, sudėtas į vieną vietą – graži dovana šiuolaikinės pop muzikos mėgėjams.

REKLAMA

Auksinė kolekcija: Viktoras Malinauskas

2010 metais pradėta kompaktinių plokštelių serija „Auksinė plokštelė“ skirta priminti lietuviškos muzikos istorijos vadovėlių puslapių vertų dainininkų ir grupių kūrybą. Trečiasis kolekcijos leidinys dedikuojamas įsimintino vokalo Viktoro Malinausko dainoms. Albume sudėtos dainos iš skirtingų laikotarpių – nuo Baltaragio arijos iš epinio lietuvių filmo „Velnio nuotaka“, visiems žinomos „Kelių dainos“ iki baladžių „Elegija“, „Bėga vaikas“, „Vienkiemis“ ar „Švyturys“. Dauguma dainų buvo įrašytos kartu su estradiniu orkestru. Kokybiškos lietuviškos muzikos albumas vertingas tiek kaip prisiminimas, tiek jaunajai kartai – kaip muzikinė istorijos pamoka.

Minėtus įrašus galite įsigyti:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų