REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamento pranešimas, kad Kalvarijos policijos komisariato vadovo pavaduotojas Dainius Gaižauskas į žemesnes pareigas paskirtas teisėtai, panašėja į korupcijos dangstymą, o policijos vadovų pareiškimai prasilenkia su etika, praneša Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas.

REKLAMA
REKLAMA

Panaikinus Kalvarijos policijos viršininko pavaduotojo pareigas policijos ir Teisės akademijų diplomus, kvalifikacines kategorijas įgijusiam D.Gaižauskui, kuris Kosove vadovavo ypatingos paskirties padaliniui, lygiaverčių buvusioms, atitinkančių jo kvalifikaciją, pareigų policijos sistemoje neatsirado. Lygiaverčių pareigų Marijampolės apskrities VPK vadovas Kęstutis Kalinauskas D.Gaižauskui nepasiūlė.

REKLAMA

D.Gaižauskas pretendavo į Marijampolės apskrities VPK nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio viršininko pareigas, tikėjosi, kad turi pirmenybę likti darbe, tačiau kvalifikacijos vertinimo komisija nusprendė, jog pareigūnas tokios pirmenybės neturi. Kitokio komisijos sprendimo tikėtis buvo naivu, juolab, kad komisiją paskyrė ne kas kitas, o Marijampolės apskrities VPK viršininkas K.Kalinauskas, dėl kurio galimai nusikalstamų veiksmų teismas nurodė atlikti ikiteisminį tyrimą. Šiame ikiteisminiame tyrime D.Gaižauskas yra liudytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl pirmenybės likti darbe apgynimo, sprendimo dėl vertinamojo pokalbio komisijos sudarymo panaikinimo D.Gaižauskas skundu kreipėsi į Kauno apygardos teismą.

Taip susiklosčius situacijai D.Gaižauskas pasirinko vieninteles laisvas – tyrėjo - pareigas Kalvarijos policijos komisariate. Savo pasirinkimą jis motyvavo tuo, kad jo pasitraukimas iš pareigų Kalvarijos policijos komisariate galėtų turėti neigiamos įtakos pradėtam tyrimui, kuriame pareigūnai piktnaudžiavimu tarnyba kaltina Marijampolės policijos vadovą K. Kalinauską, jo pavaduotoją E. Bukotą, Policijos generalinio komisaro pavaduotoją V. Račkauską, buvusį Kauno apygardos prokurorą K. Betingį.

Lietuvos policijos profesinė sąjungą kreipėsi į Vilniaus m. savivaldybę dėl leidimo š.m. sausio 31 d. surengti protesto akciją prie Policijos departamento. Susirinkimu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į nepakankamus ir neadekvačius valdžios institucijų bei Policijos departamento veiksmus, susijusius su Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato Kalvarijos policijos komisariato pareigūnų atskleistais korupciniais ryšiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų