REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį, kovo 9 d., klube „Gravity“ įvyks paskutinis, šeštasis, išskirtinis serijos „Sobieski Uogos™“ renginys, kuriame pasirodys dar viena drum‘n‘bass legenda DJ Krust. Jam talkins antrą kartą į Vilnių atvykstantis nuolatinis garsiausių Britanijos diskžokėjų bei prodiuserių scenos partneris MC Dynamite.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį pasibaigsianti patiems garsiausiems drum‘n‘bass scenos atlikėjams skirta serija „Sobieski Uogos™“ klube „Gravity“ susilaukė pačios didžiausios sėkmės. Tai neturėtų stebinti, nes renginiuose grojo tik šio stiliaus didžiausios žvaigždės bei pionieriai. Tai vienas už kitą garsesni Adam F, LTJ Bukem, London Elektricity, Fabio, Goldie. Ne išimtis ir paskutinieji serijos svečiai - DJ Krust bei MC Dynamite.

REKLAMA

39-erių Keith Thompson (Krust) - tai yra vienas iš tų, kurie išjudino Anglijos drum‘n‘bass širdies – Bristolio – sceną. Krust savo diskžokėjaus karjerą pradėjo būdamas vos keturiolikos, netrukus jis įniko į muzikos kūrybą. Dar 1990-aiais būtent pas Krust atėjo kita Bristolio pažiba  Roni Size ir pasiūlė bendradarbiauti, o prie vaikinų prisijungus DJ Die susikūrė garsioji „Reprazent“ komanda.

Netrukus ši trijulė Anglijoje jau buvo ne ką mažiau žinomi už Goldie ar LTJ Bukem. Po kelių metų praleistų studijoje – 1997-ais pasaulį išvydo turbūt geriausias drum‘n‘bass albumas pasaulyje „New Forms“, kuris pelnė bene prestižiškiausią ir svarbiausią D. Britanijos metų muzikos apdovanojimą „Mercury“. Tai buvo labiausiai išpopuliarėjęs šio muzikos stiliaus diskas visoje istorijoje, niekam jo nepavyko aplenkti iki šiol.  

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Krust žinomas tikrai ne tik dėl „Reprazent“ komandos, bet ir dėl to, kad jis daug metų sukioja plokšteles kaip diskžokėjas, yra vienas iš Bristolio „Full Cycle“ įrašų kompanijos įkūrėjų, o taip pat nepamirškime ir Keith solinės karjeros.

Jo sąskaitoje 2 albumai – 1999-ųjų "Coded Language" bei pernai metų „Hidden Knowledge“, per 50 singlų, iš kurių garsiausias "Coded Language" tuo metu buvo sukamas populiariausių TV, radijo eteryje. Didelį vaidmenį jo karjeroje vaidina remiksai, kurių Krust diskografijoje galima priskaičiuoti per 100. Garsiausi jų buvo sukurti tokiems atlikėjams ir grupėms kaip „Korn“, Bjork, Adam Freeland, „Moloko“, Goldie, Roni Size, Adam F, LTJ Bukem ir kitiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu W.A. Mozartas būtų kūręs jungle stiliaus muziką, ji skambėtų kaip Krust kūryba," – šmaikštaudamas rašo muzikos leidinio „iDJ“ žurnalistas. Tuo tarpu Adam F ; apie šio brito albumą  "Coded Language" atsiliepė taip: "Tai yra įdomiausias drum'n'bass skambesys nuo legendinio Goldie įrašo "Timeless" laikų".

Šiame renginyje Krust talkinsiantis  Dominic Smith (MC Dynamite) prieš kelis metus Kalnų Parke vykusiame „Saulės Smūgio“ festivalyje pasirodė kartu su garsiuoju Roni Size. Tą kartą tai buvo bene daugiausiai ovacijų bei kalbų susilaukęs pasirodymas, sugebėjęs net nustelbti didžiojoje scenoje grojusias žvaigždes. Garsiajame hite „Brown Paper Bag“ vokalo partijas atlikęs MC nuolatos talkina garsiausiems Britanijos drum‘n‘bass bei hip hop diskžokėjams bei prodiuseriams. Per pastaruosius metus jis dirbo su Roni Size, Krust, Goldie, High Contrast, DJ Zinc, Krafty Kuts, Scratch Perverts bei kitais.

Pigesni bilietai:
http://www.bilietai.lt/axtweb/view/evt-desc/1.0-lt-EDS001000001727
Krust myspace:
http://www.myspace.com/fullcyclemusic
MC Dynamite myspace:
http://www.myspace.com/dynamiteuk

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų