REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vatikanas pareiškė esąs susirūpinęs dėl pastarųjų sekso kaltinimų Italijos ministrui pirmininkui Silvijui Berluskoniui (Silvio Berlusconi), pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį magistratų teismas pradeda tyrimą prieš italų premjerą, kuris kaltinamas naudojęsis nepilnametės prostitutės paslaugomis.

REKLAMA

Pats S. Berluskonis atmeta jam keliamus kaltinimus, tvirtindamas, kad jie yra politiškai motyvuoti, ir pažadėjo nubausti magistratus, užvirusius šią košę.

Vatikano kardinolas Tarsisijus Bertonė (Tarcisio Bertone) teigė, kad valdžioje esantys žmonės turėtų demonstruoti „tvirtesnę moralę".

„Bažnyčia kviečia ir ragina visus, ypač užimančius aukštus valdžios postus, sutvirtinti savo moralę bei teisingumo ir teisėtumo jausmą", - teigė kardinolas T. Bertonė labai retame ir atvirai kritikuojančiame Vatikano pareiškime šiuo klausimu.

Jis teigė, kad akylai šį klausimą stebintis Vatikanas pritaria Italijos prezidento Džordžo Napolitano (Giorgio Napolitano) susirūpinimui. Ketvirtadienį italų prezidentas teigė, kad ekonominio taupymo laikais valdžios žmonės turėtų rodyti daugiau "sveikos nuovokos ir atsakomybės".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų