REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Teroristai yra „paėmė įkaitais“ visą Makijivkos miestą Ukrainos Donecko srityje: įvykdyti du sprogimai, reikalaujama 4 milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Sprogimai nugriaudėjo ketvirtadienio rytą, o po to vietos gyventojai puolė į paniką: nežinomi teroristai pagrasino naujais išpuoliais, jei nebus sumokėta reikalaujama suma. Makijivkoje gyvena netoli 400 tūkst. gyventojų.

REKLAMA

Siekiant užkirsti kelią galimoms atakoms ir nustatyti kaltininkus, į Makijivką atsiųstos papildomos papildomos policijos ir išminuotojų pajėgos, informuoja Newsru.ua.

Pirmasis sprogimas įvyko 4 val. 37 min. vietos laiku netoli viešbučio „Golden Plaza“, kitas – 5 val. 5 min. priešais valstybės įmonės „Makeevugol“ pastatą. Aukų išvengta ir niekas nesužeistas, pranešė Ukrainos vidaus valdybos vadovas Donecko srityje Igoris Deminas.

REKLAMA
REKLAMA

„Netoli sprogimo vietos rastas vokas su reikalavimais, kad žinomi Makijivkos žmonės surinktų didelę pinigų sumą ir perduotų nurodytu adresu. Priešingu atveju gresia dar penki sprogimai“, – Sakė Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Vasilijus Farinnikas. Pasak jo, į teroristai grasina penkis sprogdinimus įvykdysiantys ketvirtadienį 17 val.

Neoficialiais duomenimis, nežinomi nusikaltėliai reikalauja 4 mln. eurų. Jie save vadina „grupe žmonių, kurie priešinasi sistemai“. „Mūsų artimieji mirę, mums nėra ko prarasti“, – taip pat rašoma paliktame laiške.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nėra žinoma jokios informacijos apie galimus nusikaltėlius. Jei specialiosios tarnybos ir turi kokių nors duomenų, jos jų neatskleidžia nenorėdamos pakenkti tyrimui.

Mieste pasklido gandas apie įvykusį trečiąjį sprogimą, tačiau policija ir Makijivkos meras šios informacijos nepatvirtino.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius dėl sprogimų sutrumpino savo vizitą Japonijoje ir nurodė teisėsaugos pareigūnams imtis visų priemonių, kad būtų užtikrintas gyventojų saugumas ir stabilizuota situacija. Grįžęs į šalį jis ketina susitikti su šalies jėgos struktūrų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų