REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas negaili karčių žodžių Donatai Rimšaitei, o Živilę Balčiūnaitę, kol vyksta tyrimas, ragina morališkai palaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 28 d. Vilniaus „Karolinos“ viešbučio konferencijų salėje įvyks Lietuvos tautinio olimpinio komiteto generalinės asamblėjos eilinė sesija. Todėl per ketvirtadienį vykusį LTOK vykdomojo komiteto posėdį, kuris šiais metais buvo pirmasis, daugiausiai ir buvo kalbama apie artėjančią sesiją. Posėdyje dalyvavo ir naujasis Sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys.

REKLAMA

Kaip rengiamasi generalinės asamblėjos sesijai kalbėjo LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, kuris Vykdomojo komiteto narius supažindino su savo pranešimu. Jame nemažas vietos skiriama 2010 m. įvykiams – Vankuverio olimpinėms žiemos žaidynėms, pirmosioms olimpinėms jaunimo žaidynėms Singapūre ir pasaulio bei  Europos čempionatams.

„Metai buvo iš tiesų dosnūs, padaryta daug gerų darbų, mūsų programa įvykdyta 100 ir daugiau procentų. Per olimpines žiemos žaidynes sportininkai pasirodė pagal savo galimybes, Lietuvos sporto mėgėjų jie tikrai nenuvylė, o Singapūre – pranoko visus  lūkesčius. Metai buvo labai sėkmingi olimpinių sporto šakų atstovams. Svarūs pasiekimai – tai mūsų gero supratimo, bendradarbiavimo su sporto organizacijomis, miestų ir rajonų savivaldybėmis rezultatas“, – kalbėjo A. Poviliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

LTOK vadovas negailėjo šiltų žodžių gerai dirbusiai spaudos tarnybai. Apie LTOK darbą buvo rašoma 25 informaciniuose tarptautiniuose leidiniuose, LTOK prezidentas A. Poviliūnas davė interviu 91 Lietuvos ir užsienio žurnalistams, propagavo savo vadovaujamos organizacijos darbą.

LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis vykdomojo komiteto narius informavo apie generalinės asamblėjos sudėtį. Vykdomasis komitetas pritarė LTOK siūlymui Garbės narių vardus suteikti  LTOK atkūrimo darbo grupės nariui Vytautui Briedžiui ir Europos regbio federacijos viceprezidentui Alfonsui Grumbinui. Šiuo metu yra 105 LTOK nariai ir 29 garbės nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl 2010 m. LTOK biudžeto įvykdymo apyskaitos ir 2011 m. biudžeto projekto kalbėjo LTOK iždininkas Donatas Kazlauskas, dėl 2011 m. veikos programos projekto – LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis, LTOK revizijos komisijos pranešimą perskaitė LTOK revizijos komisijos pirmininkas Rimantas Jogėla. Buvo patvirtintas 2011 metų LTOK lėšų programoms „Londonas 2012„ ir „Rio 2016“ paskirstymas.

Šiemet LTOK būsimiems olimpiečiams pasirengti, jų aptarnaujančiam personalui skirs 3 600 000 Lt. LTOK viceprezidentas Vytas Nėnius akcentavo, kad sporto visuomenę, pačius sportininkus, trenerius per LTOK generalinės asamblėjos sesiją reikėtų išsamiau supažindinti, kaip vyksta LTOK pinigų paskirstymas sportininkams, kaip tas finansavimas susideda į krepšelius, kadangi visuomenei iškyla daug neaiškumų.

REKLAMA

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas gavo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prašymą, kad iš šalies olimpinės rinktinės kandidatų sąrašų būtų išbraukti penkiakovininkė Donata Rimšaitė, išvykusi gyventi į Rusiją, ir sportinę karjerą baigęs Andrejus Zadneprovskis. Vykdomasis komitetas pritarė šiam siūlymui.

Dėl D. Rimšaitės savo nuomonę pareiškė ir A. Poviliūnas. „Sportininkė iš mūsų gavo viską, bet mus apgavo. Mes svarstysime klausimą, ar jai per olimpines žaidynes leisime atstovauti kitai šaliai. Manau, kad sportininkei per didelė garbė, kai mes kalbame apie tą patį per tą patį,“– teigė LTOK vadovas.

REKLAMA

Kalbėta ir dėl Europos maratono čempionės Živilės Balčiūnaitės. Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas, LTOK vykdomojo komiteto narys Eimanatas Skrabulis teigė, kad tai labai komplikuotas procesas,  kuris vyksta jau keturi mėnesiai.

„Mums neužtenka vien savo nuomonės. Jeigu sportininkė nekalta, ją reikia išteisinti,o jeigu kalta – nubausti. Dar negaliu pasakyti, ar bėgikė kalta, ar ne. Dirba ne tiktai federacija, bet ir teisininkai, medikai. Atvejis tikrai neeilinis. Širdyje viliamės, kad Živilė nekalta, tačiau vyksta tyrimas. Manau, kad per sausio vasario mėnesius federacija turėtų duoti atsakymą“, – sakė E. Skrabulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LTOK prezidentas A. Poviliūnas pasiteiravo LLAF prezidento, ar su Ž. Balčiūnaite palaikomi ryšiai, ar su ja bendraujama. „Kol dar nepriimtas sprendimas, reikia morališkai palaikyti bėgikę. Tarp kitko, kol dar vyksta tyrimas Živilės Balčiūnaitės, jos niekas neišbraukė iš Londono olimpinės rinktinės kandidatų sąrašų“, – tvirtino A. Poviliūnas.

Vasario 12 d. Liberece (Čekija) vyks X Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis, kuriame dalyvaus ir Lietuvos sportinė delegacija. Joje – 14 sportininkų. Mūsų šaliai atstovaus kalnų slidininkai, slidininkai, biatlonininkai ir dailiojo čiuožimo atstovai.  Kaip teigė misijos vadovė, Kalgario olimpinė čempionė Vida Vencienė, iki festivalio pradžios dar yra laiko.

REKLAMA

Sportininkai per tą laiką turėjo nemažai varžybų, galėjo pasitikrinti savo jėgas. Mūsų sportinė delegacija per festivalį bus gražiai aprengta. „Jaunimui yra didelė motyvacija dalyvauti olimpiniame festivalyje. Būtent iš šio amžiaus sportininkų išauga olimpiečiai“, – teigė V. Vencienė.

LTOK prezidentas A. Poviliūnas padėkojo visiems Vykdomojo komiteto nariams už puikų darbą 2010 metais.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų