REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

D. Nalbadianas po mačo R. Berankiui: tavęs laukia šviesi ateitis

Ričardas Berankis pateko tarp 32 geriausių atviro Australijos teniso čempionato, vyrų turnyro žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Antrame rate geriausias Lietuvos tenisininkas tiesiog sunaikino 21-ą pasaulio raketę Davidą Nalbandianą 6:1, 6:0, 2:0. 29-erių metų argentinietis nepanoro ilgiau būti talžomas ir nutraukė dvikovą. R. Berankis iškovojo pergalę ir gavo 90 ATP reitingo taškų.

REKLAMA

Lietuvio pergalė nebuvo staigmena kai kuriems teniso specialistams. Po pergalės į euforiją nepuolė ir Ričardas Berankis bei jo treneris Remigijus Balžekas.

– Remigijau, kaip jaučiatės. Mačas tarsi sapne. Žaidimas į vieną pusę. Ar buvo galima to tikėtis?

– Pamenat po pirmo mačo sakėme, kad euforijos nėra. Po antro mačo labai džiaugiamės, bet euforijos ir vėl jokios nėra. Ruošiamės trečiam mačui, ruošiamės labai didėlei kovai. Rutina lieka tokia pati. Jau dabar daromės masažą. Rytoj treniruotė. Niekas nepasikeitė, reikia varyti toliau.

REKLAMA
REKLAMA

– Ričardo nusiteikimas mačui buvo fantastiškas. Ką sakėte prieš mačą? Iš kur toks nusiteikimas ir pasitikėjimas savo jėgomis?

– Žinot, čia tokių dalykų nėra. Mes visada esame gerai nusiteikę, visada gerai motyvuoti. Nėra taip, kad prieš mačą pasakyčiau, na Ričardai dabar kovok, o kitą mačą nekovok. Visada kaunamės. Visą laiką nuodugniai aptariame taktinius manevrus. Ir šį kartą pavyko.

– Panašu, kad Davidui Nalbandianui nemažą įtaką turėjo pirmas mačas su Lleytonu Hewittu?

– Mums visiškai vienodai, turėjo ar neturėjo. Mes darėme savo darbą. Ričardas nuo pat pirmo kamuolio jį taip užspaudė, kad D. Nalbandianas nieko negalėjo padaryti. Neturėjo šansų. Ką tik kalbėjausi su jo treneriais, tai jie ir pasakė, pasiūlėte tokį didelį greitį, kad tai buvo labai netikėta. Todėl pabaigoje ir „nulūžo“ jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Vadinasi tokia ir buvo taktika, nuo pat pradžių...

– Taip. Iškart norėjome užspausti. Žaisti kuo didesniu greičiu. Tašką laimėti dviem trim smūgiais. Labai gerai pasisekė atlikti pirmą padavimą. Viskas šiandien buvo labai laiku ir vietoje. Šiandien pergalę lėmė trys pagrindiniai faktoriai: labai gerai sekėsi smūgiai iš dešinės. Padavimas ir priėmimas. Tai ką mes ir planavome.

– 21 pasaulio raketei leidote laimėti tik vieną geimą!

– Ką darysi. Šiandien kažkam jau sakiau, žaisime „va bank“. Bus arba taip, arba taip.

– Toliau Davidas Ferreras. Ar teko kad nors žaisti prieš šį ispaną?

– Ne, neteko. Bet dabar galiu pasakyti, kad tikrai teks (juokiasi).

– Kokio stiliaus šis žaidėjas?

– Jis yra lygiai tokio pačio tipo žaidėjas kaip Ričardas. Žaidžia labai greitai, gerai atlieka padavimą. Bus labai įdomu.

REKLAMA

– Stebėdami transliaciją po mačo matėme kad D. Nalbandianas spausdamas Ričardui ranką kažką pasakė. Smalsu sužinoti ką?

– Pasveikino su pergale. Ričardui pasakė, kad labai gerai žaidė. Ir dar pridėjo: „You have a bright future„ (tavęs laukia šviesi ateitis.) Bet žinot, tą sako daug kas. Tai reikia įgyvendinti. Todėl džiaugsmo labai didelio nėra ir filmas rytoj bus tas pats. Ta pati rutina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų