REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Darbo partijos Vilniaus skyriaus nariai ketina įteikti Vilniaus apygardos rinkimų komisijai dokumentus dėl dalyvavimo artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. Darbo partija rinkimuose sostinėje kelia 54 kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos sąrašo Vilniuje lyderis, partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, tesėdamas savo anksčiau duotą pažadą, taip pat prašo panaikinti jo, kaip kandidato, teisinę neliečiamybę.

REKLAMA

„Siekdamas užkirsti kelią įvairioms spekuliacijoms, iš karto prašau panaikinti mano teisinę neliečiamybę. Nors byla yra sufabrikuota, aš nesiruošiu suteikti galimybės savo oponentams rinkimuose į savivaldą nukreipti rinkėjų dėmesį nuo mano stipriųjų pusių – tai yra gero vadybininko ir ekonomisto, įrodžiusio savo kompetenciją darbais. Būtent šias savo savybes su visu atsidavimu ir atsakomybe noriu panaudoti Vilniaus miesto tvarkymui ir vystymui, kad sostinė ir jos gyventojai pajustų savo padėties pagerėjimą“, – sakė V. Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 46 straipsnis suteikia teisinę neliečiamybę kandidatams į savivaldybės tarybos narius rinkimų agitacijos kampanijos metu, taip pat iki naujai išrinktos savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio.

Be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo jie negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimti, negali būti kitaip suvaržyta jų laisvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų