REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES ketina nebeįsileisti A. Lukašenkos ir boikotuoti jo inauguraciją

Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovė trečiadienį patvirtino, kad ES svarsto galimybę uždrausti Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai atvykti į Sąjungos teritoriją dėl susidorojimo su opozicijos protestuotojais po prezidento rinkimų, pranešė „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos pareigūnai sulaikė šimtus protestuotojų, įskaitant ir prezidento rinkimų kandidatus, po to, kai šie surengė protestus prieš prezidento rinkimų rezultatus, kuriuos vadino suklastotais.

REKLAMA

„Mes svarstome galimybę atnaujinti draudimą A. Lukašenkai ir kitiems Baltarusijos valdininkams atvykti į ES teritoriją, jei sulaikytieji asmenys nebus greitai paleisti“, – teigė vyriausioji ES įgaliotinė užsienio politikos ir saugumo klausimais Catherine Ashton.

ES šaltiniai anksčiau nurodė, kad draudimas atvykti į Sąjungos teritoriją gali būti taikomas daugiau nei 100 Baltarusijos pareigūnų.

C. Ashton ragino ES „subalansuotai“ reaguoti į įvykius Baltarusijoje. Ji mano, kad sankcijas atitinkamiems Baltarusijos pareigūnams reikia suderinti su parama piliečių visuomenei, o ypač remiant nevyriausybines organizacijas, žiniasklaidą bei studentus.

REKLAMA
REKLAMA

Galutinis sprendimas dėl draudimo atvykti į ES bus priimtas per Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimą sausio 31 dieną. Sprendimui priimti reikia visų 27 ES narių pritarimo.

Be to, Europos Sąjungos šalių ambasadoriai Baltarusijoje ketina boikotuoti A. Lukašenkos inauguraciją. Vasario 21 d., kai Minske vyks iškilmės, diplomatai planuoja viešėti Vilniuje. Grupė ambasadorių ir Europos komisijos atstovų ketina surengti susitikimą Europos humanitariniame universitete, kuris Lietuvoje įsikūrė po to, kai Baltarusijoje jo veikla buvo nutraukta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų