REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Be tėvų priežiūros paliktų vaikų problema Europoje tampa itin opi ir jai reikia naujų sprendimų, todėl svarbu palengvinti tarptautinį įvaikinimą, o kartu užtikrinti vaikų teises bei interesus, pažymima trečiadienį Europos Parlamento priimtoje rezoliucijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentas ragina išnagrinėti galimybę Europos lygmeniu suderinti tarptautinio įvaikinimo priemonių strategiją, atsižvelgiant į tarptautiniu mastu pripažintą našlaičių arba paliktų vaikų teisę turėti šeimą ir būti saugiems, sakoma Parlamento spaudos pranešime.

REKLAMA

ES institucijos raginamos aktyviau dalyvauti Hagos konferencijoje „siekiant patobulinti, supaprastinti ir palengvinti tarptautinio įvaikinimo procedūras ir pašalinti nereikalingą biurokratizmą, o kartu įsipareigoti ginti vaikų iš trečiųjų šalių teises“. Savo ruožtu raginama sukurti sistemą, kuri užtikrintų skaidrumą ir padėtų koordinuoti kovą su prekyba vaikais.

Vis dėlto europarlamentarai „mano, kad, esant galimybėms ir atsižvelgiant į vaiko interesus, pirmenybę reikėtų teikti įvaikinimui vaiko gimtojoje šalyje“, o nutarus išvežti vaiką iš gimtosios vietos, valstybės turi atsižvelgti į psichologinius, emocinius, fizinius ir socialinius ir edukacinius padarinius, taip pat suteikti tinkamą pagalbą įvaikinusiems tėvams ir pačiam vaikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų